Dramaten

Den lille girige på sommarturné i parkerna

Dela
Dramaten och Folkets Hus och Parker fortsätter sitt samarbete och i sommar är det barnföreställningen Den lille girige som ger sig ut på turné till 20 orter i Sverige. Premiär i Örebro den 27 juni.
Siri Hamari/Den lille girige. Foto: Sören Vilks.
Siri Hamari/Den lille girige. Foto: Sören Vilks.

Den lille girige är en ha-galen komedi för de yngsta barnen och handlar om Harpagon och Marianne som båda är tre år och vill ha allt. Alla leksaker i leksaksaffären. Alla andras leksaker i sandlådan. När de två möts blir det krig.

Den lille girige är en del av Unga Dramatens serie ”Unga klassiker” där teaterns tyngsta klassiker tolkas för de yngsta. I detta fall är det Moliéres Den girige som tolkas extremt fritt och lekfullt av Ada Berger. Uppsättningen hade premiär på Unga Dramaten 2018. Rekommenderas från 3 år.

Regi: Ada Berger. Medverkande: Siri Hamari, Maria Salomaa och Marcus Vögeli.

Turnéplan
27/6 Wadköping; Örebro (arrangör: Brunnsparken)
28/6 Degerfors Folkets Park
29/6 Vretstorps Folkets Park
3/7 Strandbackens Folkpark, Dala-Floda
4/7 Lilltorpet, Falun
5/7 Hargshamns Folkets Hus
9/7 Nävekvarn Folkets Park
10/7 Birkagården Folkets Hus
11/7 Lindängens amfiteater, Malmö
13/7 Malmö Folkets Park
14/7 SommarLund (i samarbete med Folkets Hus Lund)
15/7 Silverforsens Folkets Park, Kävlinge
16/7 Värnamo Folkets Park
17/7 Lidköpings Folkets Hus
22/7 Heby Folkets Park
23/7 Söderbärkeparken
24/7 Hedemora Folkets Park
25/7 Högbo Bruk, Sandviken
26/7 Hågelbyparken, Tumba
30/7 Kulturhuset Royal, Eskilstuna
Med reservation för eventuella ändringar.

Folkrörelsen Folkets Hus och Parker omfattar fler än 500 demokratiska mötesplatser i hela Sverige. I riksorganisationen samlas Folkets Hus, folkparker, biografer och liknande lokala arrangörer, som tillsammans lockar miljontals besökare varje år. Värdegrunden bygger på de grundläggande principerna om jämlikhet, jämställdhet och allas lika värde. Folket Hus och Parker är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation. Tack vare delaktighet och ideellt engagemang skapas möjligheter för människor i hela landet att ta del av kultur, nöje och möten. Sommaren 2022 turnerade Dramatens dockteaterföreställning Världen runt Rut, i regi av Petter Lennstrand, med Folket Hus och Parker.

 

 

Kontakter

Bilder

Siri Hamari/Den lille girige. Foto: Sören Vilks.
Siri Hamari/Den lille girige. Foto: Sören Vilks.
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Interim vd är Ann-Sofie Lindahl och Mattias Andersson är teaterchef och konstnärlig ledare.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908 och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69, som sedan hösten 2021 drivs tillsammans med Dansens Hus.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum