BranäsgruppenBranäsgruppen

Cykelpremiär i Kungsberget på lördag –  massor av aktiviteter

Dela
På lördag öppnar Kungsberget för sommarsäsongen och det ser ut att bli en minnesvärd premiär som är fullmatad med spännande aktiviteter.

– Äntligen drar vi igång! Jag ser fram emot sommaren och vi har flera cykelnyheter på berget, bland annat en helt ny teknikbana intill pumpracken. Dessutom har vår längsta led, Kungsleden, byggts om för att passa hela familjen bättre och den populära leden Flipper är äntligen helt klar och är redo att invigas i sin fulla form på lördag, säger Johnny Jernqvist, platschef Kungsberget.

Massor av aktiviteter under premiären 

I samband med premiären arrangeras flera spännande och roliga aktiviteter på anläggningen, bland annat terrängloppet Björnfrossa. 

Björnfrossa är ett 63 kilometer långt ultramaraton med start och mål i Kungsberget. Starten går 09.00 på lördag och för de som vill se de tävlande passera på toppen så öppnar liften en timme tidigare, samma tid som loppet startar, och det går dessutom att köpa engångsliftkort. För cyklister öppnar liften 10.00 som vanligt, förklarar Johnny Jernqvist. 

Det arrangeras också ett lopp för alla barn som vill prova på löpning. Det loppet är knappt en kilometer långt och inkluderar en vätskekontroll i Björnbusarnas Naturstig. Självklart håller Björnbusarna också i uppvärmningen. 

Under eftermiddagen genomförs Kungsbergets minislopestyle för första gången som är en lekfull, inspirerande och actionfylld tillställning där man kan testa att hoppa och cykla i den nya teknikbanan och pumptracken. 

Hela dagen går det också att testa cyklar från några ledande varumärken. På plats finns Kungsbergets kunniga personal som guidar er genom utbudet och som dessutom kan följa med ut på en tur för att ge tips. 

Mellan alla aktiviteter går det utmärkt att vila benen och avnjuta såväl mat som fika på Kungsbergets restaurang Fröken Filipssons som har en mysig uteservering med solläge och utsikt över berget.  

Jag ser verkligen fram emot premiären och jag tror att det kommer bli en fantastisk sommar i Kungsberget, avslutar Johnny Jernqvist. 

Kungsberget har öppet för cykling helgerna 10-11 juni samt 17-18 juni och håller sedan öppet dagligen från och med 23 juni fram till och med 13 augusti.  

Premiär i Kungsberget, lördag 10 juni: 

09.00: Start Björnfrossa
10.00: Cykeltest och liften öppnar för cyklister
11.00 Motionslopp för barn
13.00: Kungsbergets minislopestyle 
16.00: Liften stänger 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054-13 26 00

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs och Kungsberget.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

Branäsgruppen ger unga en fot in i arbetslivet: "Här har jag möjligheten att växa enormt"30.8.2023 10:39:47 CEST | Pressmeddelande

Branäsgruppen är mitt uppe i rekryteringsprocessen inför kommande vinter och söker personal till både Kungsberget och Branäs. Företaget är en uppskattad arbetsgivare som ger unga en fot in i arbetslivet. – Här har jag möjligheten att växa enormt i min arbetsroll och företaget ger mig ett stort förtroende, vilket har resulterat i att jag har tagit ett stort kliv i karriären, säger Wilma Dahlgren som idag arbetar som restaurangchef i Branäs.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum