Umeå kommun

Tusentals solrosor längs Rådhusesplanaden för en hållbar framtid

Dela
Även i år ska förskolebarnens egensådda solrosor smycka Rådhusesplanaden för att växa sig starka och höga i det offentliga rummet. Tusentals solrosor planteras torsdag 8 juni som en symbol för varje barns önskan om en hållbar framtid i en stad som värnar miljön, människorna och grönskan. Det är samma vecka som FN:s världsmiljödag uppmärksammas.
Foto: Umeå kommun
Foto: Umeå kommun

Barn i Umeå kommuns förskolor och pedagogisk omsorg arbetar med lärande för hållbar utveckling. Många av dessa gör det genom att delta i tusentals solrosor.

– Barnen sår, vattnar och ser fröet växa. När solrosorna planteras ut blir det ett spännande utflyktsmål att se blommorna utvecklas med årstiderna. Det är ett cirkulärt projekt då vi till hösten kan ta hem växter som vissnar, blad som ramlat av och plocka ut frön som kan användas igen nästa vår, säger Ida Lundmark, rektor.

Projektet sker för andra året i rad och är ett samarbete med Naturskolan, Ideán, Nätverket Luren och Gator och parker.

– Vi är glada att så många uppskattat förra årets solrosor och att vi nu kan plantera även i år. Vår önskan är att projektet ska fortsätta och tillhöra barnen. Vi vill synliggöra att barnen ska få ta plats, göra sina röster hörda och uppleva en levande natur och miljö, säger Ida Lundmark.

Kontakt

Ida Lundmark
rektor förskolan Ejderdunet
Umeå kommun
070-276 09 39
ida.lundmark@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Umeå kommun
Foto: Umeå kommun
Ladda ned bild
Foto: Umeå kommun
Foto: Umeå kommun
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Jämställdhet ett levande samtalsämne på äldreomsorgens utredningsenhet21.9.2023 14:25:13 CEST | Pressmeddelande

Under de senaste åren har äldreomsorgens utredningsenhet Utredning äldre arbetat med jämställdhetsfrågor och ökat kunskapen hos personalen. Det är ett exempel när aktivt jämställdhetsarbete gör skillnad för individen. Utvecklingsarbetet har resulterat i ett förändrat arbetssätt, och en stor skillnad är att ärenden numera avkönas när de lyfts av handledare inför beslut.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum