Ticket

Ökat resande inför UEFA-finalen i Eindhoven

Dela

Resandet till Nederländerna har skjutit i höjden med en förbluffande ökning på 500 procent inför den efterlängtade finalen i UEFA Champions League för kvinnor, som kommer att äga rum den 3 juni i Eindhoven. Detta visar statistik från resebyrån Ticket.

Medan fans över hela världen strävar efter att uppleva den historiska finalmatchen har biljetterna till evenemanget snabbt sålt slut. Denna exceptionella efterfrågan på fotboll i världsklass har bidragit till en kraftig ökning av resandet till Nederländerna.

 - Det är otroligt att se hur intresset för kvinnlig fotboll fortsätter att växa och engagera en bredare publik. Ökningen av resande till Nederländerna visar tydligt på den entusiasm och passion som fotbollen väcker runt om i världen, säger Vincent Goodbrand, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket.

UEFA Champions League-finalen för kvinnor förväntas bli en spektakulär tillställning och anses vara ett banbrytande tillfälle för att främja jämställdhet inom fotbollssporten. Det har lockat enorm uppmärksamhet från både fans och media världen över.

 - UEFA Champions League-finalen för kvinnor markerar en milstolpe i fotbollens historia. FC Barcelona och VfL Wolfsburg strider om titeln och banar vägen för framtiden inom damfotbollen, säger Vincent Goodbrand.

Finalen är den första UEFA Women's Cup/Champions League-finalen som hålls i Nederländerna. Det är också den fjärde UEFA-klubbturneringens final som hålls på stadion, efter att ha varit värd för två UEFA Cup/Europa League-finaler (1978 och 2006) samt European Super Cup 1988. Stadion var också en spelplats under UEFA Euro 2000, där den var värd för tre gruppspelsmatcher.

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor bokade 2023 med avresa mellan 28 maj och 2 juni 2023.

Nyckelord

Kontakter

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Ökat resande för svenskarna på höstlovet26.9.2023 05:15:00 CEST | Pressmeddelande

Höstlovet är runt hörnet, och reslusten är på topp – med ett bokningsläge hela 33 procent högre än förra året enligt färsk bokningsstatistik från resebyrån Ticket. I år är det tio destinationer som står i strålkastarljuset och lockar svenska resenärer. Gran Canaria är precis som förra året den hetaste destinationen under höstlovet, men i år gör även Bangkok comeback och klättrar upp på andra plats i topplistan. Vi tar en närmare titt på de mest populära platserna dit folk planerar att resa och vad som lockar dem.

Europas vackraste vandringsleder1.8.2023 05:15:00 CEST | Pressmeddelande

Europa är en skattkista av naturlig skönhet och lockar vandrare från hela världen. Med sina dramatiska berg, pittoreska kuststräckor och mångfaldiga landskap erbjuder kontinenten några av de mest imponerande vandringslederna. Utforska dessa vackra destinationer till fots och upplev naturens storslagenhet på nära håll. Resebyrån Ticket har tagit fram en lista på våra favoriter av Europas vackra vandringsleder, vilket ger dig chansen att få inspiration till att hitta din nästa vandringsresa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum