Enköpings kommun

Näringslivsprogram för Enköping tar form

Dela
Enköpings kommun har tagit fram ett näringslivsprogram med fokusområden och mål för att stärka näringslivets utveckling i Enköping. Nu går förslaget till kommunstyrelsen innan det kan antas av kommunfullmäktige i september.

Näringslivsprogrammet beskriver Enköpings kommuns målsättningar och prioriteringar för en långsiktig hållbar näringslivsutveckling och ett positivt företagsklimat. Programmet sträcker sig över perioden 2023 till 2027 och pekar ut sex fokusområden som är särskilt viktiga för näringslivets utveckling:

  • Service och bemötande
  • Kompetensförsörjning
  • Hållbar, effektiv samhällsbyggnadsprocess
  • Strategiskt etablerings- och tillväxtarbete
  • Stärkt platsvarumärke för ökad attraktivitet och stolthet
  • Dialog och samverkan

– Kommunens attraktionskraft har ökat snabbt de senaste åren, vilket är glädjande. Den snabba tillväxten i Enköping ställer höga krav på kommunens service till invånare och företag. En bra dialog med näringslivet är därför en nyckel till framgång för kommunens utveckling, säger Peter Book (M), kommunstyrelsens ordförande.

Näringslivsprogrammet är framtaget på uppdrag av kommunstyrelsen, under ledning av kommundirektör och näringslivschef. Förslaget till näringslivsprogram tas upp i kommunstyrelsen för beslut den 20 juni för att därefter kunna antas av kommunfullmäktige den 25 september.

Fakta om Enköpings näringsliv

Enköpings samlade näringsliv genererar ca 3,4 miljarder i skatteintäkter och sysselsätter 11 700 personer (år 2022). Under 2021 startades 336 nya företag i kommunen i huvudsak inom branscherna logistik och bygg. Majoriteten av företagen i Enköping är småföretag med färre än 10 anställda. Det är också bland småföretagen som den största tillväxten sker och flest arbetstillfällen skapas.

Nyckelord

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Kungsgatan 39
745 36 Enköping

0171–62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum