Åklagarmyndigheten

De anhållna för försök till mord vid arena i Eskilstuna har släppts på fri fot

Dela
Tre unga män, samtliga under 18 år gamla, anhölls av åklagare på sannolika skäl misstänkta för försök till mord på totalt fem unga personer i Eskilstuna under gårdagen. Efter förhör med de inblandade under fredagen har åklagaren beslutat att häva anhållandena och släppa alla de tre misstänkta på fri fot.

– Det finns inte tillräckliga skäl att begära de tre tidigare anhållna häktade. Händelsen kommer nu att fortsätta utredas som grov misshandel, säger senior åklagare Maria Lindstedt Estberg som leder förundersökningen.

Målnummer i Eskilstuna tingsrätt: B 2011-23

Se även tidigare pressmeddelande 2/6


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum