Europaparlamentet

Pressträff den 9 juni inför Europaparlamentets plenarsession

Dela
Välkommen till en digital pressträff med Europaparlamentarikerna Arba Kokalari (M) och Evin Incir (S) den 9 juni kl. 10.00. Vi går igenom de viktigaste debatterna och omröstningarna inför kommande veckas plenarsession den 12-15 juni.

Under nästa veckas plenarsession i Strasbourg står artificiell intelligens i fokus. Ledamöterna ska bland annat diskutera och rösta om:

  • Förslaget till nya regler om artificiell intelligens 
  • Nya regler för batterier och förbrukade batterier
  • Överenskommelsen om bättre tillgång till elektroniska bevis för att bekämpa brott 
  • Tryggad livsmedelsförsörjning och långsiktig motståndskraft för EU:s jordbruk

Pressträffen kommer att ge en god översikt av plenarsessionen i Strasbourg samt möjlighet att ställa frågor till Europaparlamentarikerna.

Datum: 9 juni 

Tid: 10.00-10.45

Plats: Zoom

Obligatorisk föranmälan senast den 8 juni kl.18.00 till epstockholm@ep.europa.eu så återkommer vi med en länk och instruktioner om hur du ansluter till pressbriefingen.

Kontakter

Om

Europaparlamentet
Europaparlamentet
Regeringsgatan 65
111 56 Stockholm

08-562 444 55https://www.europarl.europa.eu/portal/sv

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

Europaparlamentet stöder planer på ökad användning av förnybar energi12.9.2023 13:20:17 CEST | Pressmeddelande

Förnybara energikällor måste utgöra 42,5 procent av EU:s energiförbrukning senast 2030, och målet är att uppnå 45 procent Snabbare godkännande för utbyggnad av förnybar energi Nya bränslen inom transportsektorn bör leda till en minskning av växthusgasutsläppen med 14,5 procent Europaparlamentet röstade på tisdagen för att få fart på utbyggnaden av förnybar energi, i linje med den gröna given och REPowerEU. Uppdateringen av direktivet om förnybar energi, som Europaparlamentet och ministerrådet redan enats om, ökar andelen förnybar energi i EU:s slutliga energiförbrukning till 42,5 procent fram till 2030. EU-länderna bör satsa på att uppnå 45 procent. Lagstiftningen kommer också att påskynda tillstånden för nya kraftverk för förnybar energi, såsom solpaneler och vindkraftverk, eller för att anpassa befintliga anläggningar. De nationella myndigheterna får max tolv månader på sig för att godkänna nya anläggningar för förnybar energi, om de ligger i så kallade fokusområden för förnybar ener

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum