Region Örebro län

Region Örebro län ger stöd till kultur i resurssvaga områden

Dela
Region Örebro län avsätter 700 000 kronor till länets kulturskolor så att de kan bedriva verksamhet i resurssvaga områden under åren 2023-2025. Det beslutade kulturnämnden vid dagens sammanträde.

- Kulturskolan bedriver en mycket bra verksamhet där barn och unga har möjlighet att ägna sig åt olika kulturaktiviteter. Med detta sagt ser vi att det är svårt att nå ut med kultur till barn i resurssvaga områden, det vill vi göra något åt med det stöd vi beslutade om i dag, säger Torbjörn Ahlin (C), ordförande i kulturnämnden.

Förra året beslutade kulturnämnden att avsätta 1 miljon kronor för tillfälliga politiska
satsningar 2023 utifrån ett socioekonomiskt perspektiv. Nu föreslår kulturnämnden att en större del av den summan ska vikas till Örebro läns kulturskolor att använda i de resurssvaga områden som finns utpekade.

- Pengarna vi avsätter ska användas inom den befintliga kulturskolverksamheten och vår förhoppning är att det ska göra det möjligt för barn i de aktuella områdena att ta del av olika slags kultur, säger Ulla Bergström (S), vice ordförande i kulturnämnden.

- Det är i barndomen som vi grundlägger våra kulturvanor och den här satsningen är en viktig del i arbetet med att stärka kulturskolsamverkan i länet i syfte att möjliggöra för fler barn att upptäcka kultur genom kulturskolans verksamhet, säger Malin Silén (KD), ledamot i kulturnämnden.

- Kultur är en mänsklig rättighet som barn har rätt att ta del av oberoende av vilka förutsättningar som gäller, säger Torbjörn Ahlin.

Kontakt

Torbjörn Ahlin, ordförande i kulturnämnden, telefon: 073-84 27 454

Ulla Bergström, vice ordförande i kulturnämnden, telefon: 073-028 61 32

Malin Silén, ledamot i kulturnämnden, telefon: 076-337 97 79

Nyckelord

Kontakter

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Anpassning av IVA-platser i Lindesberg – fortsatt brist på specialistsjuksköterskor21.9.2023 15:00:00 CEST | Pressmeddelande

På grund av ett ytterligare försämrat bemanningsläge kommer antalet vårdplatser vid intensivvårdsavdelningen (IVA) i Lindesberg att reduceras till två platser från dagens fyra. Anpassningen är direkt kopplad till brist på specialistsjuksköterskor, framförallt nattetid. - Trots anpassningen ser vi att vi kommer att kunna vidmakthålla tillgängligheten till intensivvård, säger Peter Asplund, verksamhetschef för intensivvården i länet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum