Region Örebro län

Region Örebro län inrättar ekonomiskt stöd för länets konsertarrangörer

Dela
Nu ska det professionella musikområdet stärkas. Det menar Region Örebro läns kulturnämnd som i dag beslutade om ett årligt stöd på 150 000 kronor till länets konsertarrangörer.

- Vi arbetar på bred front för att stärka länets kulturliv men fram tills nu har det professionella musikområdet saknat strukturerade former för bidrag. Genom att besluta om riktlinjer och ett årligt ekonomiskt stöd underlättar vi tillvaron för länets konsertarrangörer, säger Torbjörn Ahlin (C), ordförande i kulturnämnden.

Totalt handlar det om 150 000 kronor i stöd som kan sökas av konsertarrangörer i Örebro län. Syftet med stödet är att stärka bredden och den geografiska spridningen bland konsertarrangörerna i länet. Den högsta summan en enskild arrangör kan få är 30 000 kronor.

- De många olika konserter som arrangeras runt om i Örebro län utgör en central del av det musikliv som ger länets invånare möjligheten att ta del av ett kvalitativt och varierat utbud av musik. Samtidigt ger konserterna arbetstillfällen för musiker och de fungerar ofta som plantskolor för musikintresserade ungdomar, säger Torbjörn Ahlin.

Kulturnämndens förhoppning är att det nya regionala stödet för konsertarrangörer ska skapa förutsättningar för fler arrangörer att dels höja kvaliteten på verksamheten, dels erbjuda konserter både oftare och på högre nivå.

Kontakt

Torbjörn Ahlin, ordförande i kulturnämnden, telefon: 073-84 27 454

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Torbjörn Ahlin, ordförande i kulturnämnden
Torbjörn Ahlin, ordförande i kulturnämnden
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Anpassning av IVA-platser i Lindesberg – fortsatt brist på specialistsjuksköterskor21.9.2023 15:00:00 CEST | Pressmeddelande

På grund av ett ytterligare försämrat bemanningsläge kommer antalet vårdplatser vid intensivvårdsavdelningen (IVA) i Lindesberg att reduceras till två platser från dagens fyra. Anpassningen är direkt kopplad till brist på specialistsjuksköterskor, framförallt nattetid. - Trots anpassningen ser vi att vi kommer att kunna vidmakthålla tillgängligheten till intensivvård, säger Peter Asplund, verksamhetschef för intensivvården i länet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum