Fastighetsägarna

Pressinbjudan: Vad är det som gör vissa stadskärnor mer framgångsrika än andra?

Dela
Det får du veta den 8 juni då Fastighetsägarna och HUI Research presenterar rapporten Cityindex Insikt 2023. Årets rapport kartlägger vad som utmärker de mest framgångsrika stadskärnorna bland kategorierna studentstäder, besöksnäringsstäder, pendlingsstäder och landsbygdsstäder.

Kartläggningen bygger på en kombination av databearbetning och intervjuer. Slutsatserna kan även inspirera till konkreta åtgärder i andra typer av stadskärnor. Lista med städerna som ingår i kartläggningen finns tillgänglig på vår webb direkt efter webbinariet.

På webbinariet medverkar:

– Christina Friberg, expert stadsutveckling på Fastighetsägarna MittNord, moderator.
– Erik Jonsson, analytiker på HUI Research.
– Thomas Sandell, chefsarkitekt, AFRY.
– David Carlsson, vd/koncernchef, Balticgruppen.
– Sofie Oldfield, centrumutvecklare, Handelsplats Höganäs.
– Lars Westin, professor i regionalekonomi, Umeå universitet.

Christina Friberg finns tillgänglig för frågor efter webbinariet.

Datum och tid: Torsdag den 8 juni kl. 11.00-12.00
Plats: Webbinarium via Zoom

Anmälan

Anmäl dig till anna-karin.elfverson@fastighetsagarna.se så får du en zoomlänk till webbinariet.

Om Cityindex
Stadsutveckling kräver insikt och kunskap. Därför tar Fastighetsägarna årligen fram rapporten Cityindex tillsammans med HUI Research. Analys av data och trender ger förutsättningar till städers långsiktiga planering men också möjligheter att agera när samhället och konsumenternas efterfrågan utvecklas och förändras.

Kontakter

Bilder

Om

Fastighetsägarna
Fastighetsägarna
Drottninggatan 33, Box 16132
103 23 Stockholm

https://www.fastighetsagarna.se/

Vi arbetar för en väl fungerande fastighetsmarknad


Fastighetsägarna är branschorganisationen som arbetar för en väl fungerande fastighetsmarknad. Våra 15 000 medlemmar äger och hyr ut bostäder och lokaler över hela landet. Vi representerar såväl de största börsnoterade fastighetsbolagen, kommunägda bostadsbolag som privata fastighetsföretag och bostadsrättsföreningar.

Följ Fastighetsägarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Fastighetsägarna

Nu startar årets hyresförhandlingar i Karlstad22.9.2023 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Nu inleds hyresförhandlingarna om nästa års hyror i Karlstad. Fastighetsägarna menar att hyrorna behöver höjas 12 procent. Utgångspunkten är att hyrorna måste utvecklas i takt med kostnaderna för att våra hyresrätter ska fortsätta förvaltas på ett långsiktigt och hållbart sätt. En aktuell Novusundersökning visar att även hyresgäster är inställda på att hyrorna kommer att behöva höjas i år.

Nu startar årets hyresförhandlingar i Helsingborg20.9.2023 13:00:00 CEST | Pressmeddelande

Nu inleds hyresförhandlingarna om 2024 års hyror i Helsingborg. Fastighetsägarna Syd menar att hyrorna behöver höjas 12 procent. Utgångspunkten är att hyrorna måste utvecklas i takt med kostnaderna för att våra hyresrätter ska fortsätta förvaltas på ett långsiktigt och hållbart sätt. Även hyresgästerna är inställda på att hyrorna i år kommer att behöva höjas visar en aktuell Novusundersökning.

Nu startar årets hyresförhandlingar i Malmö20.9.2023 13:00:00 CEST | Pressmeddelande

Nu inleds hyresförhandlingarna om 2024 års hyror i Malmö. Fastighetsägarna Syd menar att hyrorna behöver höjas 12 procent. Utgångspunkten är att hyrorna måste utvecklas i takt med kostnaderna för att våra hyresrätter ska fortsätta förvaltas på ett långsiktigt och hållbart sätt. Även hyresgästerna är inställda på att hyrorna i år kommer att behöva höjas visar en aktuell Novusundersökning.

Hyresförvärvslag behövs inte – skulle förvärra byggkrisen20.9.2023 08:05:00 CEST | Pressmeddelande

Svenska hyreshus är välskötta. Därför skulle en återinförd och skärpt förhandsprövning av förvärvare av hyresfastigheter inte ge någon nytta. En återinförd hyresförvärvslag skulle däremot ge mer rättsosäkerhet, högre kostnader och längre ledtider. Det i sin tur leder till minskade investeringar på bostadsmarknaden och färre renoveringar. Det är inte vad som behövs i byggkrisen. Regeringen bör därför skicka förvärvslagsutredningens förslag direkt till papperskorgen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum