IKEM - Innovations- och kemiindustrierna i Sverige AB

IKEM stärker påverkansarbetet

Dela

Malin Johansson har tillträtt rollen som ansvarig för energi- och klimat och Henrik von Celsing rollen som ansvarig för plast. Malin kommer närmast från Regeringskansliet och Henrik från Gullers grupp.

Nils Hannerz, näringspolitisk chef IKEM
Nils Hannerz, näringspolitisk chef IKEM Fotograf: Bengt Säll

IKEM – Innovations- och kemiindustrierna i Sverige är en bransch- och arbetsgivarorganisation som företräder en stor del av svensk industri. Medlemsföretagen finns tidigt i värdekedjan, producerar insatsvaror som är nödvändiga för övrig industri och är en förutsättning för klimatomställningen.

– Sverige behöver en innovativ och konkurrenskraftig industri. Malin Johansson och Henrik von Celsing har sakkunskaper som vässar IKEM:s påverkansarbete gentemot politiken och jag är oerhört glad att välkomna dem till gruppen, säger Nils Hannerz, näringspolitisk chef på IKEM.

Malin Johansson kommer närmast från Näringsdepartementet, där hon arbetat med energi- och klimatfrågor. Hon har innan dess arbetat på både Miljödepartementet och Naturvårdsverket. Henrik von Celsing kommer närmast från kommunikationsbyrån Gullers Grupp, där han bland annat har arbetat tillsammans med några av IKEM:s medlemsföretag och deras påverkansarbete. Innan dess var Henrik politiskt sakkunnig för bland annat miljö- och jordbruksutskottet i Moderaternas riksdagsgrupp.

Politikgruppen arbetar bland annat för en förbättrad elförsörjning, snabbare tillståndsprocesser och tillgång till rätt kompetens. Gruppen består nu av 12 sakkunniga.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Malin Johansson, ansvarig energi och klimatfrågor, IKEM
Malin Johansson, ansvarig energi och klimatfrågor, IKEM
Ladda ned bild
Henrik von Celsing, ansvarig för plast, IKEM
Henrik von Celsing, ansvarig för plast, IKEM
Ladda ned bild

Om oss

IKEM – Innovations- och kemiindustrierna i Sverige är en bransch- och arbetsgivarorganisation för företag som arbetar med kemi i vid bemärkelse, både som tillverkare, distributörer och som användare. Företagen är svenska och utlandsägda med en gemensam vision för hållbar tillväxt: att utveckla industriella lösningar till de globala samhällsutmaningarna. Våra 1250 medlemsföretag med 70 000 medarbetare är bland annat kemi- och plastindustrier, läkemedelstillverkare, raffinaderier eller biokemi- och bioteknikföretag, sten- tvätt-, metall- och återvinningsindustrierna.

Följ IKEM - Innovations- och kemiindustrierna i Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från IKEM - Innovations- och kemiindustrierna i Sverige AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum