Åklagarmyndigheten

Åtal väckt för mord i Malå

Dela
Fyra personer har i dag åtalas för mord i Malå i Västerbotten den 12–13 februari. Åklagaren är tillgänglig för media.

Det var på natten den 12–13 februari som en man i 30-årsåldern utsattes för dödligt våld i sin bostad. Gärningspersonerna var maskerade och beväpnade med knivar. Mannen avled av sina skador.

För en av de åtalade finns ett andrahandsyrkande om anstiftan av mord och grovt skyddande av brottsling, för en åtalad finns ett andrahandsyrkande om grovt skyddande av brottsling. En av de åtalade är under 18 år.

– Enligt min uppfattning visar förundersökningen att det finns en stark motivbild, säger senior åklagare Andreas Nyberg.

Målnummer i Skellefteå tingsrätt: B 198–23. Förhandlingen beräknas inledas den 19 juni 2023.

Kontakt

Kammaråklagare Andreas Nyberg är tillgänglig för media kl. 11–12 på 010-562 64 98.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Pressträff: Åtal väcks för synnerligen grovt narkotikabrott2.10.2023 11:33:46 CEST | Pressmeddelande

På onsdag den 4 oktober kommer sex personer åtalas för synnerligen grovt narkotikabrott och medhjälp till brottet i ett ärende där stora mängder kokain misstänks ha transporterats på en segelbåt från Brasilien till Spanien. De åtalade är svenska medborgare och några av de åtalade har enligt utredningen kopplingar till kriminella nätverk i Sverige. I samband med åtalet bjuder Åklagarmyndigheten, Polismyndigheten och Tullverket in till pressträff.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum