Värmdö Kommun

Värmdö pilotkommun i Svenskt Näringslivs nya workshopkoncept

Dela
Kommunen arrangerade tillsammans med Svenskt Näringsliv en workshop för anställda tjänstemän och politiker hur vi tillsammans stärker företagsklimatet i Värmdö med fokus på att vässa kommunens service och bemötande till företagare.

Deltagarna fick lyssna kring vikten av serviceinriktad myndighetsutövning och ta del av inspiration från andra kommuner och hur de nått framgång i sitt näringslivsarbete. På plats fanns även en företagare som lyfte företagarperspektivet.

-        Tack Nathalie Marnell och Jessica Drugge på Svenskt Näringsliv för möjligheten att vara pilotkommun. Med företagens glasögon på oss fick vi en ökad förståelse för myndighetsdjungeln som en företagare möter i sin vardag. Vi som kommun vill förenkla för våra företagare och förbättra vår service vilket är ett prioriterat arbete. Värmdös företagare är viktiga för kommunens tillväxt och välfärd, säger Ulla Rådling näringslivschef.

Tillstånd- och tillsynsärenden är den vanligaste kontakten en företagare har med sin kommun och där formas ofta bilden av hur företagsklimatet upplevs.

-        Tiden företag lägger på att tolka lagar och myndighetsregler brukar uppges som det näst största tillväxthindret, bara kompetensbrist kommer före. Den tiden kostar pengar och stjäl fokus från försäljning, investeringar och i längden arbetstillfällen. Värmdöföretagen efterfrågar till exempel kortare handläggningstider och ökad dialog mellan företagen och kommunen. Vi hoppas kunna inspirera till en myndighetsutövning som bidrar till ett bra företagsklimat och tillväxt, utan att göra avkall på regelefterlevnad och rättssäkerhet, säger Nathalie Marnell, näringspolitisk rådgivare Svenskt Näringsliv.

Kontakter

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 46 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

Värmdö kommun framgångsrik i sin digitala transformation – Vidare i Sveriges DigitaliseringsKommun 202326.6.2023 12:13:35 CEST | Pressmeddelande

Värmdö kommun stoltserar med framgångar i arbetet med att bli en smartare och mer framtidssäker kommun. Genom att fokusera på det mänskliga perspektivet driver alla delar av kommunen en omfattande digital transformation som inte bara involverar teknik, utan även kompetensutveckling och kulturförändring. Resultatet har överträffat förväntningarna och har lett till betydande fördelar för invånare och verksamheter. Vi kallar det smartare Värmdö och nu är vi vidare i Sveriges digitaliseringskommun 2023.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum