Linköpings kommunLinköpings kommun

Pressinbjudan: Lådbilsrace med barnen från byggkollo

Dela
I två veckor har sommarlovslediga barn i åldern 8-10 år konstruerat lådbilar. Tillsammans med feriearbetande ungdomar som till vardags läser bygg- och anläggningsprogrammet på Anders Ljungstedts gymnasium, har barnen byggt lådbilar, målat dem, provat grävmaskin och lastmaskin, skrattat och samlat kunskap.

På torsdag är det dags att testa lådbilarna i ett race. Byggkollo arrangeras av Linköpings kommun i samarbete med Byggbranschens yrkesnämnd (Byn).

Media hälsas välkomna att delta under racet då barnen och deras familjer är på plats att både tävla och heja på.

Tid: torsdag den 22 juni, klockan: 13.00
Plats: utanför Anders Ljungstedts gymnasium, vid huvudentrén som vetter mot järnvägen.

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 43
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 165 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum