Lidl Sverige

Lidls köttbullar, ASC-märkta gravade lax och MSC-märkta sill dominerar prispallen inför midsommarhelgen

Dela

Midsommar närmar sig och då väntar såväl dans och lekar som festlig mat. Inför högtiden har paneler hos Aftonbladet och Bäst i Test provsmakat olika sorters köttbullar, gravad lax och senapssill för att utse de bästa i varje kategori. I testen utsågs Lidls egna Delikatessköttbullar från Matriket, Nautica gravad lax och Nautica senapssill till testens första- eller andra pristagare i respektive test.

Lidls köttbullar från egna märket Matriket, och  den ASC-märkta gravade lax samt MSC-märkta sill från Nautica dominerar prispallen inför midsommarhelgen.
Lidls köttbullar från egna märket Matriket, och den ASC-märkta gravade lax samt MSC-märkta sill från Nautica dominerar prispallen inför midsommarhelgen.

Köttbullar, lax och sill är några av svenskarnas måsten på midsommarbordet. I oberoende tester genomförda av Bäst i Test och Aftonbladet topptestas inför midsommarhelgen Lidls egna köttbullar, gravade lax och senapssill. När Bäst i Test provsmakade färdiglagade köttbullar gjorde Lidls egna från Matriket storsuccé. Med omdöme som ”riktigt smarriga köttbullar” och kommentar om att de både smakade och såg hemmagjorda ut landade Lidls delikatessköttbullar en förstaplats och var därmed bäst i test.

Parallellt provsmakade Aftonbladets testpanel marknadens sju populäraste senapssillar och sju sorters gravad lax där Lidls egna återigen hamnade i topp. Berömmen haglade och med omdömen som ”Värdig silvermedaljör och testets i särklass billigaste sill” och ”Den här är en favorit” visade testet att billigt kan vara riktigt gott. Lidls Nautica Senapssill tilldelades fem av fem plus och var den enda som var MSC-märkt bland de testade. När det sedan var den gravade laxens tur var tongångarna bekanta. Med omdömen som ”Lika god som hemgjord av ett proffs” och ”Härlig smak av gravat”, inkasserade även den gravade laxen som är ASC-märkt fem av fem plus av Aftonbladets testpanel.

– Vi är oerhört stolta över att ta hem trippla medaljer i dessa tester. Särskilt kul är det att det är svenska klassiker som kammar hem första- och andraplatser. Dessa tester är ytterligare ett bevis på att vi levererar på vårt uppdrag om högsta kvalitet till branschens bästa pris. Perfekt till midsommarbordet helt enkelt, säger Robert Uwira, direktör marknad och kampanj på Lidl Sverige.

Lidls MSC-märkta Senapssill kostar 14,90 kronor för 215 gram, Lidls ASC-märkta Nautica gravade lax kostar 69,90 kronor för 200 gram och Lidls svenska delikatessköttbullar från det egna varumärket Matriket kostar 49,90 kronor för 440 gram.

Motivering Delikatessköttbullar – Bäst i test: God kryddning, charmigt handtrillat utseende, smakar klassiska hemmagjorda köttbullar. Riktigt smarriga köttbullar som även ser hemmarullade ut, passar även på högtidsbordet.

Motivering Nautica Gravad lax – Andraplacering: En lax som kanske inte ser ut att vara så mycket för världen, men som direkt faller juryn i smaken och landar på en svag femma. Med kommentarer som ”Lika god som hemgjord av ett proffs” och ”Härlig smak av gravat.”

Motivering Nautica Senapssill - Andraplacering: Testets enda MSC-märkta sill, och utan tvekan den klart billigaste varianten. En sill som efter en hårdstrid landar på silverplats, men som definitivt förtjänar sina +++++.

Lovorden haglade: ”Här ser man ju verkligen att det är senapssill, eftersom man ser senapsfröna”, ”här snackar vi stuns. Så fast så att jag inte ens får bort den från gaffeln”, ”Den här smakar senap, och vilken härlig sötma”, ”Lite härligt med sting” och ”Oj, den tog slut! Den här är en favorit!”

Nyckelord

Kontakter

Vid övriga frågor (kundtjänst)

http://www.lidl.se

Tel:020-190 80 70

Bilder

Om oss

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 204 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum