Einar Mattsson

Einar Mattssons Ylva Forslund belönades med Polisens medalj för sitt engagemang i Hjulsta

Dela

Ylva Forslund gick i pension den 1 december 2022. Möt humanisten som satte fart på Einar Mattssons bostadsrättsaffär, värvade de första externa förvaltningskunderna och senare ledde sitt Hjulstateam så förtjänstfullt att hon belönades med Polisens medalj efter 23 händelserika år på Einar Mattsson.

Ylva Forslund Foto: John Sandlund
Ylva Forslund Foto: John Sandlund

Med sitt smittande engagemang och genuina intresse för människor har Ylva ständigt öppnat dörrar till nya möjligheter och gjort avtryck i Einar Mattssons verksamhet.

Under ett antal år arbetade Ylva med människor med intellektuella funktionsnedsättningar. Av privata skäl började hon engagera sig i hyresgästföreningen på sin fritid. Ett engagemang som förändrade Ylvas yrkesmässiga framtid.

– Jag kom i kontakt med en fastighetsägare som lite oväntat erbjöd mig arbete. Efter ett par år fick jag möjlighet att börja på Swedbanks fastighetsbolag. Vi förvaltade fastigheterna som banken ägde och hade även privata fastighetsägare som kunder, berättar Ylva.

Så småningom väckte en platsannons i DN Ylvas intresse. Avsändaren hette Einar Mattsson.

– Redan vid intervjun kände jag att detta var någonting annat. Det var så familjärt, så omtänksamt. Jag erbjöds tjänsten som bostadskonsulent och fick på köpet en underbar chef i Bengt Olsson. Dessutom fick jag förmånen att ha fått träffa Einar Mattsson själv och uppleva hans vänliga personlighet och karisma. Jag trivdes från första dagen och har sedan dess alltid känt mig så stolt över att arbeta för Einar Mattsson.

Till historien hör också att Ylva inte kom ensam. Hon hade frågat sin nye chef om hon fick ta med sig tre förvaltningskunder från sitt förra jobb. De blev början på Einar Mattssons externa förvaltningsaffär.

Flygande start med första bostadsrätterna
Samtidigt som Ylva började på kontoret byggde Einar Mattsson sina första bostadsrätter i Norra Hammarbyhamnen på Södermalm. Ylvas erfarenhet av bostadrättsrättsförvaltning kom till omedelbar nytta. Hon fick ansvar för alla administrationen rörande projektet Sofia Strand och blev tillfrågad om att även arbeta med försäljningen.

En ny vändning i arbetslivet
År 2008 köpte Einar Mattsson Hjulsta-området i Järva. Strax efter förvärvet deltog Ylva i ett studiebesök på Hjulsta som företaget arrangerade och så småningom blev tjänsten som förvaltare ledig, så Ylva sökte och fick den.

– Vi började med en så enkel sak som att alltid säga hej, att vara tillgängliga och att visa de boende respekt. Samtidigt jobbade vi målmedvetet med att skapa ordning och reda, att få området snyggt och tryggt. Vi märkte att de boende tog intryck, kom fram och pratade och uppskattade det vi gjorde. De blev mer medvetna och tog allt större ansvar själva. Hyresgästernas engagemang har varit avgörande för att Hjulsta idag är ett område som de boende är stolta över.

Belönad med Polisens medalj
När Ylva avtackades i november 2022 visade Polisen sin uppskattning, genom att dela ut förtjänstmedaljer till Ylva och förvaltarkollegan Christina Åkerblad, för deras resultatgivande och mångåriga trygghetsarbete.

– Jag blev jätteglad och mina barnbarn är så imponerade. För mig är medaljen ett erkännande för hela teamet. Vi har gjort det tillsammans och jag har alla fantastiska kollegor att tacka för den här tiden. Den bästa i mitt yrkesliv, berättar Ylva.

Läxhjälpssamordnare i Järva
Efter avtackningen började Ylva fundera över sin framtid som pensionär.

– Jag kände att jag ville fylla tiden med något meningsfullt så jag gick till volontärbyrån. Där fick jag tips om ett språkkafé i Tensta behövde fler som vill hjälpa människor att bli tryggare i att konversera på svenska. En jättefin och viktig verksamhet som bedrivs av Röda Korset. Jag hoppade in direkt och bara några onsdagar senare fick jag en förfrågan om att bli deras läxhjälpsamordnare i Järva. Så nu är jag anställd där, avslutar Ylva.

Engagemanget går inte att ta miste på. Vi fortsätter att följa den tidigare kollegan Ylva Forslund i sin fortsatta strävan att göra skillnad för de unga i Järva.

Om Einar Mattsson AB Einar Mattsson AB är moderbolag i en familjeägd bolagsgrupp som varit verksam på Storstockholms fastighets- och byggmarknad sedan 1935. Idag är Einar Mattsson-sfären Stockholms största privata ägare av hyresbostadsfastigheter. Med genomförandekraft i alla konjunkturer är koncernen bland de mest aktiva projektutvecklarna av nya bostäder i regionen. Koncernens förvaltningsbolag förvaltar drygt 14 000 bostäder åt en bred kundkrets av etablerade fastighetsägare. Bolagsgruppen omfattar även en verksamhet som arbetar med investeringar utanför kärninnehaven. Läs mer om oss påwww.einarmattsson.se - http://www.einarmattsson.se/ochFacebook - http://www.facebook.com/pages/Einar-Mattsson/466617173350212#%21/pages/Einar-Mat tsson/466617173350212

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

Einar Mattsson: ”I en trivsam utemiljö vill människor röra sig, vistas och umgås med andra”3.7.2024 05:54:00 CEST | Nyheter

Johanna Karlsson är chef för utemiljögruppen hos Einar Mattsson Fastighetsförvaltning AB. Det är utemiljögruppen som ser till att välkomnande och välskötta gårdar alltid är en del av den långsiktiga fastighetsförvaltningen. Gruppen består av engagerade trädgårdsarbetare, arbetsledare och projektledare. Utemiljögruppen arbetar dels på uppdrag av koncernens fastighetsbolag, dels med externa fastighetsägare som köper tjänsten av Einar Mattsson.

Nya vård- och omsorgsbostäder och upprustad malmgård27.6.2024 12:40:27 CEST | Blogginlägg

Samrådet om detaljplanen för kv. Sommaren 10 är avslutat. Nu löper planprocessen på där man bland annat behandla synpunkter och för dialog med Stockholms stad om nästa steg. Här planerar Einar Mattsson att uppföra ett modernt och trivsamt vård- och omsorgsboende för äldre. Genom att uppföra vård- och omsorgsboendet ges också de ekonomiska förutsättningar som krävs för att renovera och därmed rädda Hovings malmgård då Stockholms stad i informella samtal tackat nej till att återköpa gården.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye