Ving AB

Vings maskotar Lollo & Bernie lanserar egen YouTube-kanal

Dela

Vings maskotar Lollo & Bernie är med sin dansvideo med över 44 miljoner visningar redan idag en megasuccé på YouTube och nu tas nästa stora steg när barnens favoriter för första gången får en alldeles egen kanal. Här samlas redan tidigare producerat material med helt nyproducerade filmer och för första gången släpps också 3D-animerade filmer. Inom kort planeras det även för en lansering på YouTube Kids.

Lollo & Bernies första 3D-animerade film "Sov så gott" finns nu att se på kanalen och fler filmer publiceras inom kort.
Lollo & Bernies första 3D-animerade film "Sov så gott" finns nu att se på kanalen och fler filmer publiceras inom kort.

Lollo & Bernies dansskola släpptes på YouTube för 12 år sedan och har sedan dess blivit ett stående inslag i många barnfamiljers hem och på semestern på något av Vings familjehotell runtom i världen. Efter den första lanseringen har enstaka filmer släppts med de populära maskotarna, men nu samlas för första gången allt i en kanal där nytt material kommer att publiceras löpande. En nyhet är de 3D-animerade filmerna som tagits fram i samarbete med produktionsbolaget Qvisten Animation, som blir ett helt nytt sätt visa upp maskotarna och deras upptåg. Först ut är godnattvisan ”Lollo & Bernie Sov så gott!” och fler filmer publiceras inom kort. Mycket av materialet har också producerats helt inhouse, där flera filmer har fått nya 2D-animeringar. Till samtliga filmer används, liksom tidigare, Kent Olssons musik och texter.

- Det känns fantastiskt roligt att vi äntligen kan lansera Lollo & Bernies egen kanal. Vi hade aldrig vågat drömma om den succé som dansskolan har blivit och nu är det såklart vår förhoppning att det nya materialet kommer att bli minst lika uppskattat. För första gången kan vi äntligen prata direkt till barnen, ha en naturlig plats för härligt familjeanpassat innehåll och sprida ännu mer dansglädje bland alla barn. Det känns också spännande att vi med den nya kanalen inte bara når ut till alla dem som redan är bekanta med Lollo & Bernie från semestrar på våra familjehotell utan också till alla dem som inte har träffat våra maskotar tidigare, säger Sharni Breinholt, Head of Lollo & Bernie Brand & Concept.

Lollo & Bernies YouTube-kanal lanseras först i Sverige, men kommer senare under hösten även att finnas i Danmark, Norge och Finland, likaså på YouTube Kids.

Succé för Solens Land och maskotarnas egna sajt

Lanseringen av YouTube-kanalen är inte den enda stora satsning som gjorts i år för att bredda målgruppen och expandera Lollo & Bernie-varumärket. I februari var det premiär för maskotarnas eget digitala universum, lollobernie.com, en fristående sajt online, som man var först ut med att lansere i resebranschen i Norden. Kort därefter var det premiär för Lollo och Bernies första lekland på hemmaplan, Solens Land på Quality Hotel Friends i Stockholm. Och responsen har varit över förväntan.

- Både sajten och det nya leklandet har blivit väldigt uppskattat, vilket var precis det vi önskade. Vid öppningen av Solens Land runt påsk, hade Quality Hotel Friends dubbelt så många bokningar jämfört med vad de normalt har, så responsen har varit fantastisk både från stora och små. Men det bästa betyg vi kan få är ju när barnen älskar det. Vi går nu vidare med att ta fram ännu mer inspirerande content för andra kanaler och strategiska projekt som vi får anledning att återkomma om inom kort, säger Sharni Breinholt.    

Kontakter

Bilder

Lollo & Bernie, fotograf Mats Högberg, Ving
Lollo & Bernie, fotograf Mats Högberg, Ving
Ladda ned bild
Lolo & Bernies nya YouTube-kanal
Lolo & Bernies nya YouTube-kanal
Ladda ned bild
Lollo & Bernies dansskola släpptes på YouTube för 12 år sedan och har över 44 miljoner visningar.
Lollo & Bernies dansskola släpptes på YouTube för 12 år sedan och har över 44 miljoner visningar.
Ladda ned bild
Lollo & Bernies första 3D-animerade film "Sov så gott"
Lollo & Bernies första 3D-animerade film "Sov så gott"
Ladda ned bild

Länkar

Ving är en del av Nordic Leisure Travel Group (NLTG), Nordens ledande semesterföretag som erbjuder resor, såväl klassiska paketresor som egenpaketerade resor med reguljärflyg samt kryssningar. I gruppen ingår researrangörerna Ving, Globetrotter, Spies, Tjäreborg, flygbolaget Sunclass Airlines samt de egna koncepthotellen Sunprime Hotels och Sunwing Family Resorts samt Ocean Beach Club och vännerna Lollo & Bernie. Ving ägs av Petter Stordalens Strawberry Group, Altor Funds och TDR Capital.

Följ Ving AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ving AB

Ving utses till Karriärföretag 202423.11.2023 15:20:27 CET | Pressmeddelande

För trettonde året i rad har Karriärföretagen presenterat listan över de företag som erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter, Young och Senior Professionals. Det står nu klart att Ving har utsetts till ett av Sveriges mest attraktiva företag inför 2024. I motiveringen lyfts bland annat fram att Ving är mer än bara ett reseföretag som med sin starka företagskultur främjar samarbete, kundfokus och anställdas möjligheter till personlig utveckling.

Fler än 16 000 svenskar firar jul och nyår under palmerna med Ving i år22.11.2023 13:29:17 CET | Pressmeddelande

Om en månad beger sig en mindre svensk småstad med julfirare mot varmare breddgrader. Hos Sveriges största researrangör Ving har försäljningen av resor med avgångar precis innan jul ökat med 25 procent jämfört med i fjol och 8 av 10 julresor är nu bokade. Kanarieöarna med Gran Canaria i spetsen är oslagbar etta när svenskarna väljer destination för sitt julfirande, men i år gör även Thailand comeback.

Drygt 12 000 svenskar reser med Ving på höstlov i nästa vecka25.10.2023 14:18:51 CEST | Pressmeddelande

Vecka 44 är en av årets mest reseintensiva veckor, framför allt bland alla barnfamiljer som har skollov. Årets höstlov är inget undantag. Lagom till nästa vecka reser drygt 12 000 svenskar i väg med Ving till sydligare breddgrader från 15 olika avreseflygplatser. Allra populärast är Kanarieöarna med Gran Canaria i spetsen samt Cypern, men många passar även på att resa till storstäder som London, Rom och Barcelona.

Efterlängtad Thailands-comeback med Ving från Landvetter i vinter27.9.2023 11:34:50 CEST | Pressmeddelande

Trots utmanande ekonomiska tider och en historisk svag krona råder det inga tvivel om att ressuget är stort bland göteborgarna. I oktober är 9 av 10 resor sålda med Ving från Landvetter och inför stundande vintersäsong har försäljningen ökat med 23 procent jämfört med samma tid i fjol. En nyhet för i år är att Ving återigen flyger till Phuket från Landvetter efter fyra års uppehåll.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum