Stockholms stad

Stadsvandra under Kulturfestivalen!

Dela
Strindbergs morgonpromenad, koloniträdgårdens historia eller ond bråd död i Gamla stan. Passa på att uppleva det historiska Stockholm under årets Kulturfestival genom guidade stadsvandringar!

Hör fascinerande berättelser från förr i de kulturhistoriska vandringarna som arrangeras i samarbete med Stadsmuseet. Vandringarna utforskar en mängd olika teman som historiska profiler, verkliga händelser, fenomen och stadsbyggnadshistoria men tar även avstamp i fiktionens värld; gå till exempel i fotspåren av Astrid Lindgrens och Per Anders Fogelströms älskade karaktärer eller sjung dig hes under en allsångsvandring på Söders höjder ackompanjerade av Taube och Bellmans texter.

Förköp av biljett krävs. Biljetterna kostar 30 kronor styck och länkar till respektive vandrings biljettsida samt information om tillgänglighet hittar du på Kulturfestivalens hemsida. Biljetterna släpps den 1 augusti och först till kvarn gäller!

Läs mer på kulturfestivalen.stockholm.se

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

Evenemangsavdelningen är en del av kulturförvaltningen och genomför uppdrag där Stockholms stad är arrangör eller samarbetspartner. Avdelningen planerar, arrangerar och genomför fyra evenemang varje år; Kulturnatt Stockholm, Stockholms Kulturfestival, We Are Sthlm och Nyårsfirandet i city. Kungsträdgårdens löpande verksamhet ingår även i uppdraget.

 

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Välkomna att delta när unga i Skärholmen skapar urban konst!25.9.2023 14:40:00 CEST | Pressinbjudan

Torsdagen 28 augusti kommer tunneln under Skärholmsvägen, som binder samman Skärholmen med Kungens kurva, förvandlas från betonggrå själlös passage till en plats med konst, färg och kreativitet! 14 lokala ungdomar, 10 konstnärer har genom vägledning och inspiration från den portugisiske konstnären och sociala innovatören Nelson Vento, grundare till organisationen Projeto Trinsheira, och projektledare från stadsdelsförvaltningen arbetat sedan i somras för att skapa en muralmålning som fångar Skärholmsbornas bild av dagens Skärholmen.

Nystart för arbetet om gång- och cykelbron mellan Slussen och Gamla stan19.9.2023 09:35:16 CEST | Pressmeddelande

Stockholms stad och Region Stockholm har idag fattat beslut om att tillsätta en gemensam arbetsgrupp för att skapa förutsättningar för att gång- och cykelbron vid Slussen ska kunna byggas utan risk för tunnelbanans trafiksäkerhet. Samtidigt avbryter staden den planerade provpålningen och den juridiska processen avslutas. Det innebär att stoppet i tunnelbanetrafiken under kommande helg uteblir.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum