Stockholms stadStockholms stad

Varmt välkommen till invigning av The Node – den nya kultursatsningen i hjärtat av Stockholm

Dela
Tisdagen den 15 augusti klockan 11.00 slår vi upp dörrarna för kreatörernas hem och publikens vardagsrum. Då inviger The Node och Stockholms Stad den nya kultursatsningen i Ellipsen på Sergels torg i Stockholm.
Konsert.  Foto: The Node
Konsert. Foto: The Node

Efter en intensiv period av byggande och renoverande slår vi upp portarna på Sergels torg tisdagen 15 augusti. Mycket arbete och kärlek har lagts ned i skapandet av en kreativ oas för musikskapare där alla kreatörer är varmt välkomna.

Vi samlar musikskapare från alla genrer och kollegor från andra konstnärliga fält för att utveckla och utvecklas tillsammans. I en lokal om 2 400 kvadratmeter mitt på Sergels torg, i hjärtat av Stockholm, ryms 15 inspelningsstudior och replokaler, mötesrum och ytor för skapande. Vi öppnar nu de första två av tre plan. The Node är ett initiativ av Skap, Avicii Music, Jeanette von Arnold, Jian Rödblom och Lars Wiigh med Stockholms Stad som samverkanspartner.

Medverkande vid pressträffen är ledningen för The Node samt Stockholms stads fastighetsborgarråd, Clara Lindblom och kulturborgarråd och Torun Boucher.

Var: Ellipsen, Sergels torg

När: 15 augusti 2023 kl. 11.00-13.00

OSA gärna till: carolina.ekeus@stockholm.se

För praktiska frågor:

The Node, Cajsa Torpman: cajsa.torpman@thenode.se  070 583 49 69 www.thenode.se

Fastighetskontoret, Lena Remaeus: lena.remaeus@stockholm.se  076 122 68 29

Kulturförvaltningen, Carolina Ekéus: carolina.ekeus@stockholm.se  076 123 18 80

Välkomna!

The Node och Stockholms stad

Nyckelord

Kontakter

KulturförvaltningenCarolina Ekéus, presschef

I kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag.

Tel:076-123 18 80carolina.ekeus@stockholm.se

Bilder

Konsert.  Foto: The Node
Konsert. Foto: The Node
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

Kulturförvaltningen 

I Kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag samt Evenemangsavdelningen.

 

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Välkomna att delta när unga i Skärholmen skapar urban konst!25.9.2023 14:40:00 CEST | Pressinbjudan

Torsdagen 28 augusti kommer tunneln under Skärholmsvägen, som binder samman Skärholmen med Kungens kurva, förvandlas från betonggrå själlös passage till en plats med konst, färg och kreativitet! 14 lokala ungdomar, 10 konstnärer har genom vägledning och inspiration från den portugisiske konstnären och sociala innovatören Nelson Vento, grundare till organisationen Projeto Trinsheira, och projektledare från stadsdelsförvaltningen arbetat sedan i somras för att skapa en muralmålning som fångar Skärholmsbornas bild av dagens Skärholmen.

Nystart för arbetet om gång- och cykelbron mellan Slussen och Gamla stan19.9.2023 09:35:16 CEST | Pressmeddelande

Stockholms stad och Region Stockholm har idag fattat beslut om att tillsätta en gemensam arbetsgrupp för att skapa förutsättningar för att gång- och cykelbron vid Slussen ska kunna byggas utan risk för tunnelbanans trafiksäkerhet. Samtidigt avbryter staden den planerade provpålningen och den juridiska processen avslutas. Det innebär att stoppet i tunnelbanetrafiken under kommande helg uteblir.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum