Ny rektor på Södermalmsskolan
Kalle Enström har bland annat arbetat som rektor i Enköping, Täby och Årsta. Han har också många års erfarenhet av läraryrket, han har varit lärare i engelska och idrott. De senaste sju åren har han varit rektor på Årstaskolan.
- Jag ser fram emot att träffa alla elever och medarbetare på Södermalmsskolan. En sak jag lockas av är det nytänk som krävs när en kommer till en ny arbetsplats. Samtidigt är det vemodigt att lämna Årstaskolan, där jag lärt mig mycket och utvecklats, i min roll som rektor men även som människa.
Lärare valde att fortsätta utvecklas
Kalle Enström bestämde sig för att bli lärare när han hade gjort lumpen och jobbat några år. Så småningom valde han att också bli chef och skolledare.
- När jag hade jobbat 16 år som lärare på ett par olika skolor blev det naturligt för mig att gå vidare till skolledning och fortsätta utvecklas genom det.
Han tycker att det är viktigt att det finns en ömsesidig tillit mellan chef och medarbetare.
- Både chefer och medarbetare behöver ha en tro på att vi gör våra respektive uppdrag på bästa möjliga sätt och är villiga att utvecklas. Det är viktigt att vi värnar om varandra och bidrar till att göra varandra bättre. Jag tror även på en tydlig kommunikation, anpassad till de som är mottagare.
Kalle Enström utbildade sig till lärare på Lärarhögskolan och Gymnastik- och Idrottshögskolan. Han har även gått rektorsprogrammet på Stockholms universitet.
Fakta
Kalle Enström började arbeta som rektor på Södermalmsskolan den 7 augusti. Skolans tidigare rektor börjar arbeta som rektor på en annan skola i Stockholms stad.
Södermalmsskolan har cirka 140 medarbetare och 870 elever, varav cirka 50 är inskrivna i den anpassade grundskolan. På skolan finns också en central särskild undervisningsgrupp (CSU) för ett tiotal elever.
Skolan finns på två adresser med kort avstånd mellan dem. Elever i förskoleklass till årskurs tre går i skolbyggnaden Gamla Maria på Sankt Paulsgatan. Elever i årskurs fyra till årskurs nio går i Södermalmsskolan på Timmermansgatan.
Fakta om lärare och rektorer i Stockholms stad
Ungefär 9 300 personer är anställda som lärare i Stockholms stads kommunala skolor, det vill säga både i grundskolor och på gymnasieskolor.
Det finns cirka 7 700 lärare i Stockholms stads kommunala grundskolor.
Det finns cirka 1 600 lärare i Stockholm stads kommunala gymnasieskolor.
Det finns cirka 130 rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.
Det finns 30 rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasieskolor.
Det finns cirka 360 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.
Det finns cirka 60 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasieskolor
Kontakt
Kalle Enström, rektor, kalle.enstrom@edu.stockholm.se
Nyckelord
Kontakter
UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson
Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se
Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.
Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.
Bilder
Om
I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov, driva företag eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.
Vi är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.
Följ Stockholms stad
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad
Hur vill du utveckla Gamla stan?6.9.2024 10:42:00 CEST | Pressmeddelande
Gamla stan har som en del av den nya stadsmiljözonen fått fler möbler och växter, färre parkeringar och begränsad biltrafik. Nu vill Stockholms stad utveckla Gamla stan ännu mer och vill veta vad alla som besöker, bor eller jobbar i Gamla stan tycker. Vilka platser är bra? Vilka borde förbättras? Och hur ska stadsmiljözonen utvecklas framåt?
Skogskyrkogården 30 år som världsarv27.8.2024 16:07:42 CEST | Pressmeddelande
I år är det 30 år sedan Skogskyrkogården blev ett världsarv. Det uppmärksammas bland annat med en fotoutställning i Kungsträdgården.
Mälarhöjdens ishall B invigd27.8.2024 16:02:20 CEST | Pressmeddelande
Det var ett stort intresse när Mälarhöjdens ishall B invigdes fredagen den 23 augusti. Den moderna ishallen är ett välkommet tillskott för föreningarna i området. Invigningen berörde både fastighetsfrågor, idrott, föreningsliv och konst.
Landsbygd, mödrar och musik är teman på Poesimässan 202427.8.2024 09:41:44 CEST | Pressmeddelande
Poesimässan samlar Sveriges främsta poeter, förläggare och läsare för elfte året! 13-15 september blir det läsningar, samtal, musikframträdanden och skrivarverkstad för barn på Tranströmerbiblioteket vid Medborgarplatsen som kommer att fyllas med bokbord.
Möt hösten tillsammans med Stadsarkivet22.8.2024 10:00:00 CEST | Pressmeddelande
Nu drar Stadsarkivets höstprogram igång fullt av programpunkter med kopplingar till arkiven och Stockholms historia. Höstens program inleds 28 augusti med föredraget Staden som aldrig blev av, med fotografen och författaren Karl Kadhammar. Hör och ta del av exempel på monumentalbyggnader, broar och stadsplaner som fastnade på ritningsbordet.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum