Stockholms stad

Ny rektor på Södermalmsskolan

Dela
Kalle Enström blir ny rektor på Södermalmsskolan. Han kommer närmast från Årstaskolan.
Utvecklas som rektor och människa. Kalle Enström blir ny rektor på Södermalmsskolan. Foto: Privat
Utvecklas som rektor och människa. Kalle Enström blir ny rektor på Södermalmsskolan. Foto: Privat

Kalle Enström har bland annat arbetat som rektor i Enköping, Täby och Årsta. Han har också många års erfarenhet av läraryrket, han har varit lärare i engelska och idrott. De senaste sju åren har han varit rektor på Årstaskolan.

 - Jag ser fram emot att träffa alla elever och medarbetare på Södermalmsskolan. En sak jag lockas av är det nytänk som krävs när en kommer till en ny arbetsplats. Samtidigt är det vemodigt att lämna Årstaskolan, där jag lärt mig mycket och utvecklats, i min roll som rektor men även som människa.

Lärare valde att fortsätta utvecklas 

Kalle Enström bestämde sig för att bli lärare när han hade gjort lumpen och jobbat några år. Så småningom valde han att också bli chef och skolledare.

- När jag hade jobbat 16 år som lärare på ett par olika skolor blev det naturligt för mig att gå vidare till skolledning och fortsätta utvecklas genom det. 

Han tycker att det är viktigt att det finns en ömsesidig tillit mellan chef och medarbetare.

- Både chefer och medarbetare behöver ha en tro på att vi gör våra respektive uppdrag på bästa möjliga sätt och är villiga att utvecklas. Det är viktigt att vi värnar om varandra och bidrar till att göra varandra bättre. Jag tror även på en tydlig kommunikation, anpassad till de som är mottagare.

Kalle Enström utbildade sig till lärare på Lärarhögskolan och Gymnastik-  och Idrottshögskolan. Han har även gått rektorsprogrammet på Stockholms universitet.

Fakta

Kalle Enström började arbeta som rektor på Södermalmsskolan den 7 augusti. Skolans tidigare rektor börjar arbeta som rektor på en annan skola i Stockholms stad.

Södermalmsskolan har cirka 140 medarbetare och 870 elever, varav cirka 50 är inskrivna i den anpassade grundskolan. På skolan finns också en central särskild undervisningsgrupp (CSU) för ett tiotal elever.

Skolan finns på två adresser med kort avstånd mellan dem. Elever i förskoleklass till årskurs tre går i skolbyggnaden Gamla Maria på Sankt Paulsgatan. Elever i årskurs fyra till årskurs nio går i Södermalmsskolan på Timmermansgatan.  

Fakta om lärare och rektorer i Stockholms stad 

Ungefär 9 300 personer är anställda som lärare i Stockholms stads kommunala skolor, det vill säga både i grundskolor och på gymnasieskolor.

Det finns cirka 7 700 lärare i Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns cirka 1 600 lärare i Stockholm stads kommunala gymnasieskolor.

Det finns cirka 130 rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns 30 rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasieskolor.

Det finns cirka 360 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns cirka 60 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasieskolor

Kontakt

Kalle Enström, rektor, kalle.enstrom@edu.stockholm.se

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Bilder

Utvecklas som rektor och människa. Kalle Enström blir ny rektor på Södermalmsskolan. Foto: Privat
Utvecklas som rektor och människa. Kalle Enström blir ny rektor på Södermalmsskolan. Foto: Privat
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov, driva företag eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Vi är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Välkomna att delta när unga i Skärholmen skapar urban konst!25.9.2023 14:40:00 CEST | Pressinbjudan

Torsdagen 28 augusti kommer tunneln under Skärholmsvägen, som binder samman Skärholmen med Kungens kurva, förvandlas från betonggrå själlös passage till en plats med konst, färg och kreativitet! 14 lokala ungdomar, 10 konstnärer har genom vägledning och inspiration från den portugisiske konstnären och sociala innovatören Nelson Vento, grundare till organisationen Projeto Trinsheira, och projektledare från stadsdelsförvaltningen arbetat sedan i somras för att skapa en muralmålning som fångar Skärholmsbornas bild av dagens Skärholmen.

Nystart för arbetet om gång- och cykelbron mellan Slussen och Gamla stan19.9.2023 09:35:16 CEST | Pressmeddelande

Stockholms stad och Region Stockholm har idag fattat beslut om att tillsätta en gemensam arbetsgrupp för att skapa förutsättningar för att gång- och cykelbron vid Slussen ska kunna byggas utan risk för tunnelbanans trafiksäkerhet. Samtidigt avbryter staden den planerade provpålningen och den juridiska processen avslutas. Det innebär att stoppet i tunnelbanetrafiken under kommande helg uteblir.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum