Stockholms stad

Ny rektor på Gärdesskolorna

Dela
Therese Moyano blir ny rektor på Gärdesskolan och Olaus Petri skola. Hon kommer närmast från Södermalmsskolan och har även erfarenhet från skolor i Bromma och Nacka.
Från Saltsjöbaden och Södermalm till Östermalm. Therese Moyano blir rektor på Gärdesskolorna. Foto: Privat
Från Saltsjöbaden och Södermalm till Östermalm. Therese Moyano blir rektor på Gärdesskolorna. Foto: Privat

När Gärdesskolorna öppnar efter sommarlovet finns en ny rektor på plats. Therese Moyano kommer närmast från Södermalmsskolan där hon varit rektor och biträdande rektor.

- Efter fjorton år på samma skola är det dags för mig att använda mina erfarenheter på en ny arbetsplats. Jag är stolt och glad över allt som vi på Södermalmsskolan har åstadkommit tillsammans. Nu ser jag fram emot att träffa elever, medarbetare och vårdnadshavare på Östermalm, säger Therese Moyano.  

Både hjärta och hjärna 

Gärdesskolorna består av Gärdesskolan på Banérgatan och Olaus Petri skola på Olaus Petrigatan. På Gärdesskolan finns cirka 615 elever och på Olaus Petri skola finns cirka 150 elever.

Gärdesskolorna har undervisning i moderna språk med start redan i årskurs fyra. På Gärdesskolan finns också en anpassad grundskola för elever i årskurs ett till nio.

-  För mig är det viktigt att arbeta brett och välkomna alla slags elever. Jag styr och leder med både hjärta och hjärna. Höga och tydliga förväntningar samtidigt som jag är inlyssnande.

Saltsjöbaden och en härlig blandning  

Therese Moyano växte upp i Saltsjöbaden och har även bott och studerat i Spanien och Storbritannien.

- Min mamma är från Strömsund i Jämtland och min pappa kommer från Malaga i södra Spanien. Jag är en härlig blandning av två föräldrar och två kulturer. Mitt stora intresse för språk, litteratur och olika kulturer är ett resultat av min uppväxt. Det bidrog också till att jag arbetade som översättare och valde att utbilda mig till språklärare.

Therese Moyano utbildade sig till lärare på Göteborgs universitet. Hon har bland annat arbetat på skolor i Bromma och Nacka. Hon har gått rektorsprogrammet på Stockholms universitet och även studerat på universitet i Brighton och Malaga.

Fakta

Therese Moyano börjar arbeta som rektor på Gärdesskolorna den 7 augusti. Tidigare rektor går i pension.

Gärdesskolorna består av två skolor; Gärdesskolan med cirka 615 elever och Olaus Petri skola med cirka 150 elever. Totalt är skolan en arbetsplats för 130 medarbetare. På Gärdesskolan finns också en anpassad grundskola.

Siffror 

Ungefär 9 300 personer är anställda som lärare i Stockholms stads kommunala skolor, det vill säga både i grundskolor och på gymnasieskolor.

Det finns cirka 7 700 lärare i Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns cirka 1 600 lärare i Stockholm stads kommunala gymnasieskolor.

Det finns cirka 130 rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns 30 rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasieskolor.

Det finns cirka 360 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns cirka 60 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasieskolor.

Kontakt: Therese Moyano, rektor, therese.moyano@edu.stockholm.se

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Bilder

Från Saltsjöbaden och Södermalm till Östermalm. Therese Moyano blir rektor på Gärdesskolorna. Foto: Privat
Från Saltsjöbaden och Södermalm till Östermalm. Therese Moyano blir rektor på Gärdesskolorna. Foto: Privat
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov, driva företag eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Vi är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Välkomna att delta när unga i Skärholmen skapar urban konst!25.9.2023 14:40:00 CEST | Pressinbjudan

Torsdagen 28 augusti kommer tunneln under Skärholmsvägen, som binder samman Skärholmen med Kungens kurva, förvandlas från betonggrå själlös passage till en plats med konst, färg och kreativitet! 14 lokala ungdomar, 10 konstnärer har genom vägledning och inspiration från den portugisiske konstnären och sociala innovatören Nelson Vento, grundare till organisationen Projeto Trinsheira, och projektledare från stadsdelsförvaltningen arbetat sedan i somras för att skapa en muralmålning som fångar Skärholmsbornas bild av dagens Skärholmen.

Nystart för arbetet om gång- och cykelbron mellan Slussen och Gamla stan19.9.2023 09:35:16 CEST | Pressmeddelande

Stockholms stad och Region Stockholm har idag fattat beslut om att tillsätta en gemensam arbetsgrupp för att skapa förutsättningar för att gång- och cykelbron vid Slussen ska kunna byggas utan risk för tunnelbanans trafiksäkerhet. Samtidigt avbryter staden den planerade provpålningen och den juridiska processen avslutas. Det innebär att stoppet i tunnelbanetrafiken under kommande helg uteblir.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum