Stockholms stad

Stockholms älskade Kulturfestival är tillbaka!

Dela
Den 16-20 augusti har alla stockholmare chansen att uppleva kultur i världsklass när Kulturfestivalen traditionsenligt går av stapeln mitt i city. Årets program är fullspäckat med livemusik, dans, samtal och workshops och allt har fri entré!

Under fem dagar i slutet av augusti har man chansen att uppleva livemusik från världens alla hörn när storheter inom bland annat soul, indierock, hiphop, disco, klassisk musik, jazz, afrobeat, pop och folkmusik uppträder på scenerna vid Skeppsbron och Gustav Adolfs torg. Svenska artister som Popsicle, Seinabo Sey, STOR och Karin Hammar Fab 4 + Britta Virves samt internationella stjärnor som Ana Tijoux, Orchestra Baoab, Carole Samaha och Mr Eazi’s ChopLife SoundSystem är bara en handfull av alla artister som kommer att stå på scen under veckan.

Utöver livemusiken så innehåller årets program också otroligt mycket dans. Besökarna kan både bevittna färgsprakande dansuppvisningar och själva delta i någon av alla workshops som hålls i bland annat finsk tango, afrobeat, kizomba och svensk folkdans under danskvällarna vid Karl XII:s torg och på Strömgatan. Dessutom förvandlas Kungsträdgården varje kväll till en sprudlande folkpark när en rad dansband förgyller sensommaraftonen med musik att bugga loss ordentligt till.

Under dagtid är Kungsträdgården däremot familjernas och barnens område och årets familjeprogram är något utöver det vanliga med aktiviteter för både de allra yngsta och äldsta barnen.

– Jag ser så mycket fram emot allt som kommer hända på Familjeområdet under årets Kulturfestival! Med allt från sagoberättande, teater, museum med prova på-aktiviteter till dans, cirkus, musik och litteratur är jag övertygad om att alla besökare kommer hitta något i det breda programmet som passar just dem, säger Moa Jönsson, producent på Kulturfestivalen.

På Sergels torg kommer UNG Kulturfestival att hålla till, med massor av spännande aktiviteter för ungdomar där man bland annat kan prova på musikproduktion, se dansuppvisning i den sydafrikanska dansen pantsula, lyssna till peppande samtal, se kampsportstävlingen Battle of Stockholm och mycket mer.

Under årets festival kommer man även kunna lyssna till spännande författarsamtal, livepoddar och konserter med Stallet på båten S/Y Emely Raven. Stockholms stadsbibliotek arrangerar samtal med olika författare kring teman om förtryck, tillhörighet, förlust, kärlek och språkets kraft. Podcasten Skapa till 100 har bjudit in gäster som Jonas Gardell och Kakan Hermansson för inspirerande samtal om kreativitet och skapande.

Onsdagen den 16 augusti kommer dessutom RIX FM Festival att gästa Kulturfestivalen när artister som Loreen, Omar Rudberg och Smash Into Pieces uppträder på Gustav Adolfs torg.

Hela programmet hittar man på Kulturfestivalens hemsida.

Vi ses i festivalvimlet den 16-20 augusti!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

Evenemangsavdelningen är en del av kulturförvaltningen och genomför uppdrag där Stockholms stad är arrangör eller samarbetspartner. Avdelningen planerar, arrangerar och genomför fyra evenemang varje år; Kulturnatt Stockholm, Stockholms Kulturfestival, We Are Sthlm och Nyårsfirandet i city. Kungsträdgårdens löpande verksamhet ingår även i uppdraget.

 

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Välkomna att delta när unga i Skärholmen skapar urban konst!25.9.2023 14:40:00 CEST | Pressinbjudan

Torsdagen 28 augusti kommer tunneln under Skärholmsvägen, som binder samman Skärholmen med Kungens kurva, förvandlas från betonggrå själlös passage till en plats med konst, färg och kreativitet! 14 lokala ungdomar, 10 konstnärer har genom vägledning och inspiration från den portugisiske konstnären och sociala innovatören Nelson Vento, grundare till organisationen Projeto Trinsheira, och projektledare från stadsdelsförvaltningen arbetat sedan i somras för att skapa en muralmålning som fångar Skärholmsbornas bild av dagens Skärholmen.

Nystart för arbetet om gång- och cykelbron mellan Slussen och Gamla stan19.9.2023 09:35:16 CEST | Pressmeddelande

Stockholms stad och Region Stockholm har idag fattat beslut om att tillsätta en gemensam arbetsgrupp för att skapa förutsättningar för att gång- och cykelbron vid Slussen ska kunna byggas utan risk för tunnelbanans trafiksäkerhet. Samtidigt avbryter staden den planerade provpålningen och den juridiska processen avslutas. Det innebär att stoppet i tunnelbanetrafiken under kommande helg uteblir.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum