Stockholms stad

Så blev Kulturfestivalen 2023

Dela
Kulturfestivalen är över för i år och sista dagen avslutades med en färgsprakande gatufest på Gustav Adolfs torg.
Foto: Felix Lättman
Foto: Felix Lättman

- Det har varit så otroligt fint att gå runt på alla våra sex festivalområden och sett så många glada festivalbesökare. Det är många som tagit del av program som de annars kanske inte hade kommit i kontakt med och det har varit en mycket positiv och glad stämning genom hela festivalen, säger Linnea Monteiro, festivalchef för Kulturfestivalen.

Årets upplaga av Kulturfestivalen lockade närmare 1,2 miljoner besök. Under fem dagar bjöds stockholmarna på en mängd kultur och upplevelser.

Världsstjärnor och dansbandskavalkad

På scen stod världsstjärnor som Mr Eazi, Fuse ODG, Carole Samaha , Rebecca & Fiona, Aynur Dogan, Ana Tijoux, Orchestra Baobab och Blacknuss och Ida Nielssen.

Andra stora namn under årets festival var Seinabo Sey, Popsicle, Jireel, Myra Granberg och BELL.

Nytt för i år var även dansbandskvällarna i Kungsträdgården som lockade en publik i alla åldrar.

- Responsen har varit jättefin från besökarna. Att få tillgång till en dansbana mitt i centrala Stockholm har varit efterlängtat, säger Moa Jönsson, en av producenterna för Kulturfestivalen.

Inspirerande samtal

Under årets festival ordnades livepodds-intervjuer, författarsamtal och inspirationsintervjuer med kända profiler.

Nästa års Kulturfestival planeras att äga rum 14-18 augusti.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Felix Lättman
Foto: Felix Lättman
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

Evenemangsavdelningen är en del av kulturförvaltningen och genomför uppdrag där Stockholms stad är arrangör eller samarbetspartner. Avdelningen planerar, arrangerar och genomför fyra evenemang varje år; Kulturnatt Stockholm, Stockholms Kulturfestival, We Are Sthlm och Nyårsfirandet i city. Kungsträdgårdens löpande verksamhet ingår även i uppdraget.

 

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Välkomna att delta när unga i Skärholmen skapar urban konst!25.9.2023 14:40:00 CEST | Pressinbjudan

Torsdagen 28 augusti kommer tunneln under Skärholmsvägen, som binder samman Skärholmen med Kungens kurva, förvandlas från betonggrå själlös passage till en plats med konst, färg och kreativitet! 14 lokala ungdomar, 10 konstnärer har genom vägledning och inspiration från den portugisiske konstnären och sociala innovatören Nelson Vento, grundare till organisationen Projeto Trinsheira, och projektledare från stadsdelsförvaltningen arbetat sedan i somras för att skapa en muralmålning som fångar Skärholmsbornas bild av dagens Skärholmen.

Nystart för arbetet om gång- och cykelbron mellan Slussen och Gamla stan19.9.2023 09:35:16 CEST | Pressmeddelande

Stockholms stad och Region Stockholm har idag fattat beslut om att tillsätta en gemensam arbetsgrupp för att skapa förutsättningar för att gång- och cykelbron vid Slussen ska kunna byggas utan risk för tunnelbanans trafiksäkerhet. Samtidigt avbryter staden den planerade provpålningen och den juridiska processen avslutas. Det innebär att stoppet i tunnelbanetrafiken under kommande helg uteblir.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum