Stockholms stad

Ny bok från Stockholmia förlag - Historien om sin tids mest kände frisör och hans hårvatten.

Dela
Möt författaren Jan Söderström i ett samtal om frisören Joel Watz dramatiska liv. Välkommen på bokfrukost den 25 augusti 2023 klockan 8.00–9.30 i Stadsmuseets kafé. Fri entré.
Ny bok från Stockholmia förlag. Bokomslag: Björn Hårdstedt.
Ny bok från Stockholmia förlag. Bokomslag: Björn Hårdstedt.

Innovatören, entreprenören och frisören Joel Watz liv är en dramatisk historia. År 1888 kom han till Stockholm. Med mångsidighet och initiativförmåga stod han bakom en rad reformer som stärkte frisörernas ställning i samhället. Han grundade Svenska Frisörföreningen och fick fyra patent inom helt olika områden. Framgångarna varvades dock med misslyckanden, skulder och konkurs. Författaren Jan Söderström skildrar här med känsla för både tiden och människan Joel Watz händelserika liv och hans stora genombrott – hårvattnet Watzins Keratin. Äventyret är också en berättelse om Sverige under ett omvälvande skifte från fattigt bondeland till modern industrination.

Anmäl dig till bokfrukost här: https://stadsmuseet.entryevent.se/ticketshop/events/bokfrukost-joel-watz

Kontakt med förlaget
Anna Brodow Inzaina, projektledare och produktionskoordinator. Mobil: 076-12 31 602 epost: anna.brodow.inzaina@stockholm.se

Stockholmia – forskning och förlag är Stockholms stads eget förlag och har sedan 1936 i uppdrag att initiera och publicera angelägen forskning om Stockholm. Förlagets motto är ”tillgängligt på vetenskaplig grund”. https://stockholmia.stockholm.se/

Nyckelord

Kontakter

KulturförvaltningenCarolina Ekéus, presschef

I kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag.

Tel:076-123 18 80carolina.ekeus@stockholm.se

Bilder

Ny bok från Stockholmia förlag. Bokomslag: Björn Hårdstedt.
Ny bok från Stockholmia förlag. Bokomslag: Björn Hårdstedt.
Ladda ned bild
Omtalat hårvatten. Foto: Stockholms stadsmuseum.
Omtalat hårvatten. Foto: Stockholms stadsmuseum.
Ladda ned bild
Författaren Jan Söderström. Foto: Johan Stigholt.
Författaren Jan Söderström. Foto: Johan Stigholt.
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

Kulturförvaltningen 

I Kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag samt Evenemangsavdelningen.

 

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Välkomna att delta när unga i Skärholmen skapar urban konst!25.9.2023 14:40:00 CEST | Pressinbjudan

Torsdagen 28 augusti kommer tunneln under Skärholmsvägen, som binder samman Skärholmen med Kungens kurva, förvandlas från betonggrå själlös passage till en plats med konst, färg och kreativitet! 14 lokala ungdomar, 10 konstnärer har genom vägledning och inspiration från den portugisiske konstnären och sociala innovatören Nelson Vento, grundare till organisationen Projeto Trinsheira, och projektledare från stadsdelsförvaltningen arbetat sedan i somras för att skapa en muralmålning som fångar Skärholmsbornas bild av dagens Skärholmen.

Nystart för arbetet om gång- och cykelbron mellan Slussen och Gamla stan19.9.2023 09:35:16 CEST | Pressmeddelande

Stockholms stad och Region Stockholm har idag fattat beslut om att tillsätta en gemensam arbetsgrupp för att skapa förutsättningar för att gång- och cykelbron vid Slussen ska kunna byggas utan risk för tunnelbanans trafiksäkerhet. Samtidigt avbryter staden den planerade provpålningen och den juridiska processen avslutas. Det innebär att stoppet i tunnelbanetrafiken under kommande helg uteblir.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum