MTA Bygg och Anläggning

MTA utför ombyggnation av Ängelholmshems gruppboende

Dela

Nu står det klart att MTA får uppdraget att återuppbygga Solängens gruppboende i Ängelholm sedan det skadades vid storbranden på Södra sjukhusområdet. Uppdragsgivare är AB Ängelholmshem.

Det nya gruppboendet på Västersjögatan 16 blir en fristående byggnad om ett plan samt vind. De fyra avdelningarna ska ha eget kök och matsal och en egen entré.  En avdelning kommer enbart att användas för daglig verksamhet och de övriga tre är avsedda för övernattning och erbjuder tolv sovrum.

Den totala ytan är cirka 1500 kvm BTA. Inom projektet ska även ett nytt teknikrum och fläktrum byggas. Dessutom anläggs en inhägnad utemiljö om 3000 kvm. Boendet planeras att vara inflyttningsklart till sommaren 2024. Byggstart sker i september 2023.

Ordervärdet uppgår till 27 miljoner.

Kontakter

Om oss

MTA Bygg och Anläggning är ett regionalt bygg- och anläggningsföretag med verksamhet i Halland och Skåne. Vi förespråkar arbetsglädje, enkelhet och långsiktighet som utgångspunkt för framgångsrika affärer. Vi är en av Sveriges Bästa Arbetsplatser, med utmärkelsen sedan flera år tillbaka via Great Place To Work.

Följ MTA Bygg och Anläggning

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från MTA Bygg och Anläggning

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum