If Skadeförsäkring

If kliver in som huvudsponsor till Idol

Dela

Försäkringsbolaget If är i år en av huvudsponsorerna till underhållningsprogrammet Idol som sänds på TV4 och TV4 Play. De fem huvudsponsorerna i årets säsong är Max, If, Postnord, OLW och Plopp. 

"Vi fortsätter att påminna om hur If kan hjälpa till och Idol är ett utmärkt tillfälle för oss att göra det", säger Sumit Malhotra, Head of brand, marketing and communication på If.
"Vi fortsätter att påminna om hur If kan hjälpa till och Idol är ett utmärkt tillfälle för oss att göra det", säger Sumit Malhotra, Head of brand, marketing and communication på If.

För If är det nya sponsorskapet helt i linje med den långsiktiga strategin att finnas nära sina kunder, i deras vardag – även på fredagskvällarna framöver.

 – Idol engagerar mer än hälften av Sveriges hushåll. Hög räckvidd är centralt för Ifs varumärkesstrategi, likaså familjer som målgrupp. Därmed är Idol en utmärk plattform för synlighet för If. Vi ser såklart också positivt på att vara en del av ett programformat som skapar så mycket glädje och gemenskap för familjer, säger Sumit Malhotra, Head of brand, marketing and communication på If.

För ett år sedan lanserades det numera smått klassiska kreativa reklamuttaget ”If hjälper mycket” som en förstärkning av kundlöftet ”Vid din sida”. Syftet var att nå en bred försäkringspublik genom att på ett nära, konkret och kontinuerligt sätt påminna om värdet av en försäkring.

– Vi har lyckats nå ut till väldigt många med våra kreativa uttag och budskap, som vi vet uppskattas av konsumenterna. Vi fortsätter att påminna om hur If kan hjälpa till och Idol är ett utmärkt tillfälle för oss att göra det, säger Sumit Malhotra, på If.

­– Det känns tryggt att vi fått If vid vår sida i Idol. Med trygghet i livet är det enklare som ung eller oavsett ålder inte låta tankar stanna i drömmar. Idol handlar just till mångt och mycket om att inte låta det stanna vid en dröm, säger Caroline Lord Skarplöth, chef sponsring TV4.

”Idol” har säsongspremiär den 28 augusti, 2023.

Kontakter

Om oss

If är Nordens största skadeförsäkringsbolag med cirka 3,7 miljoner kunder i Norden och Baltikum. Vi erbjuder bland annat bilförsäkring, hemförsäkring och barnförsäkring för privatpersoner samt olika typer av företagsförsäkringar för små och stora kunder. Koncernen har cirka 7 900 anställda.

If bildades 1999 när svenska Skandias och norska Storebrands skadeförsäkringsverksamheter fusionerades. If är helägt av den nordiska försäkringsgruppen Sampo.

Följ If Skadeförsäkring

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från If Skadeförsäkring

Försäkringsbolaget If varnar: Viktig kunskap om husägande har gått förlorad21.9.2023 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Augusti var en rekordblöt månad och försäkringsbolaget If har fått in över tusen anmälningar om vattenskador och översvämningar efter skyfallen. Samtidigt som extremväder blir allt vanligare så tycks husägare ägna allt mindre tid åt byggnadsunderhåll. "Det praktiska har fått lämna plats åt det estetiska", säger Per Sjölander, skadeexpert inom byggnadsskador, på If.

Unikt forskningsprojekt ska identifiera de mest hållbara åtgärderna för att klara extremregn20.9.2023 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Extremväder med stora regnmängder blir allt vanligare och hotar städer och samhällen. I ett nytt forskningsprojekt ska nu de mest ekonomiskt- och klimatmässigt hållbara åtgärderna för att klimatrusta bostäder identifieras. Projektet leds av CICERO, Center for International Climate Research, i samarbete med IVL Svenska Miljöinstitutet och försäkringsbolaget If. If kommer att bidra med skadedata och insikter om hur översvämningar och läckage oftast sker. – Syftet är att identifiera konkreta åtgärder för klimatanpassning som är genomförbara för privatpersoner och bostadsrättsföreningar men även är hållbara ur ett klimatperspektiv, säger Philip Thörn, hållbarhetschef på If.

Unique research project to identify sustainable measures that can prevent damage from extreme weather events19.9.2023 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Extreme weather with heavy rainfalls is becoming increasingly common and is threatening cities and communities. In a new research project in Sweden and Norway, the most economically and environmentally sustainable measures to climate-proof residences will now be identified. The project is led by CICERO, the Center for International Climate Research, in collaboration with IVL Swedish Environmental Research Institute and If Insurance.

"Nu lanserar vi Klimatrustningsveckan"18.9.2023 16:35:13 CEST | Pressmeddelande

Väderrelaterade vattenskador blir allt vanligare i takt med att skyfallen ökar. Nu uppmanar If alla husägare att inse allvaret och själva börja klimatrusta sina hem. "Målet med den här veckan är att alla husägare ska se över sina hus och rätta till de brister som finns. Den nya typen av extremväder vi lever med kräver att man skyddar sitt hus bättre. Denna vecka vill vi kickstarta hösten med en extra påminnelse", säger Jenny Rudslätt, skadechef på If.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum