Ny rektor på Rålambshovsskolan

På Rålambshovsskolan finns cirka 550 elever i årskurserna sju till nio. Cecilia Rosman ser fram emot att träffa dem.
– Jag har haft fina år i Bromma och lärt mig mycket. Nu ska det bli intressant att arbeta med högstadieelever på Kungsholmen.
Cecilia Rosman vill ta tillvara på det gedigna arbete som redan görs på Rålambshovsskolan.
– Elever och medarbetare ska känna att de är delaktiga i utvecklingen även om jag är ytterst ansvarig.
Nya elever och trygghet
Skolans värld innehåller en givande kombination av nyheter och trygghet, tycker Cecilia Rosman.
– Varje år får jag möjlighet att träffa nya elever. Unga människor som lär sig nya saker. Samtidigt är mycket sig likt med återkommande inslag, till exempel upprop och avslutning. Det är ett dynamiskt arbete som aldrig blir tråkigt. Jag älskar att vara rektor, få möjlighet att göra skillnad och samtidigt få arbeta med något av det viktigaste som finns, vår framtid.
Lärare i USA inspirerade
Cecilia Rosman växte upp i Enskede. I tonåren åkte hon till USA och gick på High School. Det blev ett inspirerande år.
– Jag hade en fantastisk lärare i engelsk litteratur. Hon kunde fånga en hel klass och dessutom såg hon mig. Jag fick till och med skriva för skoltidningen, trots att jag kom från ett annat land och var yngre än de andra eleverna.
När Cecilia Rosman kom tillbaka till Sverige bestämde hon sig för att bli lärare och så småningom blev hon också skolledare. Hon är utbildad på Lärarhögskolan i Stockholm och har gått rektorsprogrammet på Uppsala universitet.
Cecilia Rosman har arbetat som lärare och skolledare på skolor i bland annat Alvik, Sollentuna och Vällingby. Hon har även varit skolchef inom företaget Pysslingen.
Fakta
Cecilia Rosman börjar arbeta som rektor på Rålambshovsskolan i oktober. Hon efterträder Fredrik Boström som numera är chef för grundskolorna i Järva.
På Rålambshovsskolan finns ungefär 550 elever i årskurserna sju – nio. På skolan finns också en central undervisningsgrupp.
Rålambshovsskolan är ambassadörsskola för Europaparlamentet och gör bland annat många internationella Erasmus-projekt. Skolan är också en teknikdiplomerad skola där eleverna kan arbeta med 3D-printer, robotik och programmering. 2022 fick Rålambshovsskolan Skolornas fredspris och skolan arbetar även med HBTQ-frågor.
Siffror om lärare och rektorer i Stockholms stad
Ungefär 9 300 personer är anställda som lärare i Stockholms stads kommunala skolor, det vill säga både i grundskolor och på gymnasieskolor.
Det finns cirka 7 700 lärare i Stockholms stads kommunala grundskolor.
Det finns cirka 1 600 lärare i Stockholm stads kommunala gymnasieskolor.
Det finns cirka 130 rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.
Det finns 30 rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasieskolor.
Det finns cirka 360 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.
Det finns cirka 60 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasieskolor
Kontakt
Cecilia Rosman, rektor, cecilia.rosman@edu.stockholm.se och 08-508 49 004.
Nyckelord
Kontakter
UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson
Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se
Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.
Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.
Bilder

Om
I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov, driva företag eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.
Vi är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.
Följ Stockholms stad
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad
Välkomna att delta när unga i Skärholmen skapar urban konst!25.9.2023 14:40:00 CEST | Pressinbjudan
Torsdagen 28 augusti kommer tunneln under Skärholmsvägen, som binder samman Skärholmen med Kungens kurva, förvandlas från betonggrå själlös passage till en plats med konst, färg och kreativitet! 14 lokala ungdomar, 10 konstnärer har genom vägledning och inspiration från den portugisiske konstnären och sociala innovatören Nelson Vento, grundare till organisationen Projeto Trinsheira, och projektledare från stadsdelsförvaltningen arbetat sedan i somras för att skapa en muralmålning som fångar Skärholmsbornas bild av dagens Skärholmen.
Välkommen till invigning av Hagaplan25.9.2023 07:55:00 CEST | Pressinbjudan
Lördagen den 30 september mellan kl 11 och 15 firar vi Stockholms nyaste torg, Hagaplan i Hagastaden med en familjefest. Scenshow, dans, musik och prova-på-cirkusaktiviteter och mycket mer står på programmet. Officiell invigning kl 11.30 av Karin Wanngård (S), finansborgarråd Stockholms stad, Sara Kukka-Salam (S), kommunstyrelsens ordförande Solna stad och Aida Hadzialic (S), finansregionråd Region Stockholm.
Grundskoledirektören, skolsköterskan och lärarstudenterna21.9.2023 15:15:08 CEST | Nyheter
Nytt avsnitt av Skolpodden i Stockholm. Den nya grundskoledirektören Peter Bragner pratar bland annat om mentala tatueringar och samhällets utmaningar.
Nystart för arbetet om gång- och cykelbron mellan Slussen och Gamla stan19.9.2023 09:35:16 CEST | Pressmeddelande
Stockholms stad och Region Stockholm har idag fattat beslut om att tillsätta en gemensam arbetsgrupp för att skapa förutsättningar för att gång- och cykelbron vid Slussen ska kunna byggas utan risk för tunnelbanans trafiksäkerhet. Samtidigt avbryter staden den planerade provpålningen och den juridiska processen avslutas. Det innebär att stoppet i tunnelbanetrafiken under kommande helg uteblir.
Shopping i Stockholm. Sociala praktiker på gatunivå, 1700-1850 – ny antologi från Stockholmia förlag18.9.2023 14:50:22 CEST | Pressmeddelande
Möt bokens redaktörer My Hellsing, Johanna Ilmakunnas och några av författarna för samtal och mingel torsdag 21 september klockan 17.30–19.30 i Stadsmuseets hörsal på plan 2. Ingen föranmälan. Fri entré.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum