Avtal klart för digitalt stöd i förskolan

Dela

Stockholms stad har skrivit avtal med Infomentor om digitalt stöd för dokumentation och planering i förskolan. Förskolorna i Stockholm kommer att börja använda det nya stödet under hösten 2024. Det innebär också att förskolorna inte längre kommer att använda vissa system i skolplattformen, eftersom några avtal går ut.

Förskolorna kommer att dokumentera och planera i Infomentor.

Tidigare i år har utbildningsförvaltningen tecknat avtal för schema och närvarohantering i förskolan, dokumentation, planering, bedömning och frånvaro- och närvarohantering i grundskolan och schema för grundskolan, gymnasieskolan och vuxenutbildningen.

– Nu har vi ytterligare ett avtal på plats och tar ännu ett steg framåt i arbetet med upphandlingar av digitala stöd, säger Patrik Kärkkäinen, IT- och digitaliseringschef på utbildningsförvaltningen.

Medarbetare och vårdnadshavare kommer att få information om hur Infomentor fungerar innan de ska börja använda det. Vårdnadshavare kommer att kunna använda Infomentors app eller logga in på Infomentor via webben.

Bakgrund

Några av avtalen för digitala stöd i skolplattformen går ut och därför gör Stockholms stad nya upphandlingar.

Planen är att samtliga nya digitala stöd ska börja användas under 2024.

Beslut om upphandling togs av utbildningsnämnden i februari 2022 och upphandlingar påbörjades samma år.

Projekt för utveckling och införande påbörjas under 2023.

Under 2024 påbörjas införande av nya digitala stöd i skolplattformen.

Arbetet med upphandling och införande beräknas pågå till och med 2025. Tidplan för upphandlingarna finns på Stockholms stads webbplats

Tidigare pressmeddelanden om upphandlingen:

Avtal om lärplattform klart för grundskolor 

Avtal klart om systemstöd för schema 

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Välkomna att delta när unga i Skärholmen skapar urban konst!25.9.2023 14:40:00 CEST | Pressinbjudan

Torsdagen 28 augusti kommer tunneln under Skärholmsvägen, som binder samman Skärholmen med Kungens kurva, förvandlas från betonggrå själlös passage till en plats med konst, färg och kreativitet! 14 lokala ungdomar, 10 konstnärer har genom vägledning och inspiration från den portugisiske konstnären och sociala innovatören Nelson Vento, grundare till organisationen Projeto Trinsheira, och projektledare från stadsdelsförvaltningen arbetat sedan i somras för att skapa en muralmålning som fångar Skärholmsbornas bild av dagens Skärholmen.

Nystart för arbetet om gång- och cykelbron mellan Slussen och Gamla stan19.9.2023 09:35:16 CEST | Pressmeddelande

Stockholms stad och Region Stockholm har idag fattat beslut om att tillsätta en gemensam arbetsgrupp för att skapa förutsättningar för att gång- och cykelbron vid Slussen ska kunna byggas utan risk för tunnelbanans trafiksäkerhet. Samtidigt avbryter staden den planerade provpålningen och den juridiska processen avslutas. Det innebär att stoppet i tunnelbanetrafiken under kommande helg uteblir.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum