Rundabordssamtal om kontanter

Dela

Finansmarknadsministern och Sverigedemokraternas riksdagsledamot Dennis Dioukarev bjuder idag in representanter från livsmedels- och drivmedelsbranschen till ett samtal om kontanternas roll och framtid i samhället.

Syftet med rundabordssamtalet är att diskutera i vilken grad kontanter accepteras i dag, vilken utveckling som kan väntas framöver och behovet av eventuella åtgärder.

Regeringen och riksdagen har de senaste åren vidtagit flera åtgärder för att säkerställa tillgången till kontanter och nödvändiga tjänster kopplade till dessa. Bland annat finns numera ett krav på de största bankerna i landet att tillhandahålla kontanttjänster med en viss geografisk spridning, och Riksbanken har fått tydliggjorda och utökade krav på sig att ha kontantdepåer. Kontantanvändningen minskar dock fortsatt och allt fler näringsidkare har upphört med att acceptera kontanta betalningar.

– Kontanter är ett lagligt betalningsmedel och därför bör det finnas en lägstanivå för vad man ska kunna betala med lagliga betalningsmedel. Jag ser fram emot att diskutera hur vi säkerställer detta med berörda aktörer, säger riksdagsledamot Dennis Dioukarev (SD).

Kontakter

Om oss

Sverigedemokraterna är ett socialkonservativt parti med nationalistisk grundsyn som eftersträvar en hög grad av trygghet och samhörighet i det svenska samhället.

Partiet är representerade på kommunal, regional och nationell nivå samt i Svenska kyrkans högst beslutande organ.

Partiledare sedan 2005 är Jimmie Åkesson.

Följ Sverigedemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sverigedemokraterna

Koranbrännare i medlemsregistret - lämnar under uteslutningsprocess1.9.2023 19:00:00 CEST | Pressmeddelande

Partiet blev varse om att en person, som under den senaste tiden anordnat flertalet aktioner där denne har eldat koraner, enligt rykte hade ett medlemskap i Sverigedemokraterna. Ryktet uppstod i samband med att personen själv påstått detta för medierna under sommaren. Det föranledde en undersökning av partiets medlemsregister och efter att medlemskapet bekräftats öppnades ett uteslutningsärende. Idag är personen inte längre medlem i partiet.

Jimmie Åkesson fortsätter Sverigeturnén29.8.2023 14:10:24 CEST | Pressmeddelande

Partiledare Jimmie Åkesson och partisekreterare Mattias Bäckström Johansson fortsätter nu sin turné landet runt och träffar partiets distrikt. På agendan står att möta medlemmar och prata om samarbetet med regeringen, partiets position och framtid. Det kommer även att finnas tid för media i samband med besöken, ring eller maila pressavdelningen för intresseanmälan och information om tider etc. Höstens turnéschema med distrikt och städer som kommer besökas: 31/8 Östergötland - Norrköping 1/9 Jönköping 5/9 Västra Götaland Norra - Vänersborg 6/9 Västra Götaland Västra - Mölndal 19/9 Skåne - Malmö 26/9 Halland - Halmstad 3/10 Sjuhärad - Borås 4/10 Skaraborg - Skövde 12/10 Södermanland - Eskilstuna 26/10 Örebro 27/10 Värmland - Karlstad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum