Stockholms stadStockholms stadStockholms stad

Stockholms stad öppnar bibliotekslabb i Liljeholmstorgets galleria

Dela

I höst startar bibliotekslabbet sin verksamhet i Liljeholmstorgets galleria.

Bild: Ett bibliotekslabb startar i höst i Liljeholmens galleria. Foto: Citycon
Bild: Ett bibliotekslabb startar i höst i Liljeholmens galleria. Foto: Citycon

– Bibliotekslabbet ska bli en plats som formas och förändras över tid. Det handlar om att utforma framtidens bibliotek tillsammans med stockholmarna. Biblioteksverksamheten kommer att vara i konstant utveckling och utgöra en arena för samverkan och dialog - med besökare, olika kulturaktörer och stadsdelen, säger Daniel Forsman stadsbibliotekarie i Stockholms stad.

Liljeholmstorget Galleria, som ägs av Citycon, består av närmare 90 butiker, kaféer och restauranger samt vårdcentral, tandläkare och tjugotalet andra vårdverksamheter. Bibliotekslabbet öppnar i höst i en butikslokal i Liljeholmstorget Galleria, med ingång från Liljeholmstorget.

– Vi har länge drömt om att kunna erbjuda våra besökare ett bibliotek i våra lokaler. Vi har ett fint samarbete med Stockholms stad och delar ett stort engagemang för Liljeholmen, bland annat genomförde vi ”Sommar på torget” ihop. Därför är det extra roligt att vi nu kan vara med och starta en utforskande biblioteksverksamhet i gallerian, säger Lotta Moos, centrumchef för Liljeholmstorget Galleria.

Bibliotekslabbet kommer gradvis att utveckla sitt erbjudande av böcker och aktiviteter. Labbet kommer att testa olika former av öppettider för att se vad som passar besökarna bäst. Stockholmarna är medskapare och kommer vara med och göra inspel till så väl program, litteratururval och bibliotekets innehåll. Bibliotekslabbets främsta målgrupp är barn och unga.

För mer information, kontakta:
Daniel Forsman, stadsbibliotekarie daniel.forsman@stockholm.se 08-508 311 11

Lotta Moos, centrumchef, Citycon: lotta.moos@citycon.com 08-562 532 34

Pia Grahn, kommunikationschef, Citycon: pia.grahn@citycon.com 073-037 17 22

Stockholms stadsbibliotek består av 40 bibliotek varav de allra flesta ligger i stadsdelscentrum och i anslutning till kollektivtrafik. Stockholms stadsbibliotek har ca 1,5 miljon böcker, knappt 400 anställda och ca 11 miljoner besök årligen, inklusive digitala. SSB erbjuder ca 9000 publika program och aktiviteter varje år. Nästan varannan stockholmare har ett bibliotekskort. Biblioteket går alltid att nå på biblioteket.stockholm.se.

 Citycon äger och utvecklar moderna stadskärnor med fokus på daglig handel i Norden och Baltikum. Citycons fastighetsportfölj på 4,2 miljarder euro är knuten till offentlig transport i de största städerna i Sverige, Finland, Norge, Danmark och Estland. Citycon utvecklar unika platser till hållbara lokalsamhällen och skapar städer fyllda av liv genom att årligen betjäna miljontals besökare med handel, dagligvaror, hälsovård, kommunala tjänster, kontor och boende. Citycon har kreditvärdering från Standard & Poor’s (BBB-). Citycon är noterat på Nasdaq Helsingfors (ticker: CTY1S.HE).

Nyckelord

Kontakter

KulturförvaltningenCarolina Ekéus, presschef

I kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag.

Tel:076-123 18 80carolina.ekeus@stockholm.se

Bilder

Daniel Forsman, stadsbibliotekarie. Foto: Kulturförvaltningen
Daniel Forsman, stadsbibliotekarie. Foto: Kulturförvaltningen
Ladda ned bild
Lotta Moos, centrumchef, Citycom. Foto: Martin Källqvist.
Lotta Moos, centrumchef, Citycom. Foto: Martin Källqvist.
Ladda ned bild

KULTURFÖRVALTNINGEN I Kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag samt Evenemangsavdelningen.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Välkomna att delta när unga i Skärholmen skapar urban konst!25.9.2023 14:40:00 CEST | Pressinbjudan

Torsdagen 28 augusti kommer tunneln under Skärholmsvägen, som binder samman Skärholmen med Kungens kurva, förvandlas från betonggrå själlös passage till en plats med konst, färg och kreativitet! 14 lokala ungdomar, 10 konstnärer har genom vägledning och inspiration från den portugisiske konstnären och sociala innovatören Nelson Vento, grundare till organisationen Projeto Trinsheira, och projektledare från stadsdelsförvaltningen arbetat sedan i somras för att skapa en muralmålning som fångar Skärholmsbornas bild av dagens Skärholmen.

Nystart för arbetet om gång- och cykelbron mellan Slussen och Gamla stan19.9.2023 09:35:16 CEST | Pressmeddelande

Stockholms stad och Region Stockholm har idag fattat beslut om att tillsätta en gemensam arbetsgrupp för att skapa förutsättningar för att gång- och cykelbron vid Slussen ska kunna byggas utan risk för tunnelbanans trafiksäkerhet. Samtidigt avbryter staden den planerade provpålningen och den juridiska processen avslutas. Det innebär att stoppet i tunnelbanetrafiken under kommande helg uteblir.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum