Stockholms stadStockholms stadStockholms stad

Stockholms stad öppnar bibliotekslabb i Liljeholmstorgets galleria

Dela

I höst startar bibliotekslabbet sin verksamhet i Liljeholmstorgets galleria.

Bild: Ett bibliotekslabb startar i höst i Liljeholmens galleria. Foto: Citycon
Bild: Ett bibliotekslabb startar i höst i Liljeholmens galleria. Foto: Citycon

– Bibliotekslabbet ska bli en plats som formas och förändras över tid. Det handlar om att utforma framtidens bibliotek tillsammans med stockholmarna. Biblioteksverksamheten kommer att vara i konstant utveckling och utgöra en arena för samverkan och dialog - med besökare, olika kulturaktörer och stadsdelen, säger Daniel Forsman stadsbibliotekarie i Stockholms stad.

Liljeholmstorget Galleria, som ägs av Citycon, består av närmare 90 butiker, kaféer och restauranger samt vårdcentral, tandläkare och tjugotalet andra vårdverksamheter. Bibliotekslabbet öppnar i höst i en butikslokal i Liljeholmstorget Galleria, med ingång från Liljeholmstorget.

– Vi har länge drömt om att kunna erbjuda våra besökare ett bibliotek i våra lokaler. Vi har ett fint samarbete med Stockholms stad och delar ett stort engagemang för Liljeholmen, bland annat genomförde vi ”Sommar på torget” ihop. Därför är det extra roligt att vi nu kan vara med och starta en utforskande biblioteksverksamhet i gallerian, säger Lotta Moos, centrumchef för Liljeholmstorget Galleria.

Bibliotekslabbet kommer gradvis att utveckla sitt erbjudande av böcker och aktiviteter. Labbet kommer att testa olika former av öppettider för att se vad som passar besökarna bäst. Stockholmarna är medskapare och kommer vara med och göra inspel till så väl program, litteratururval och bibliotekets innehåll. Bibliotekslabbets främsta målgrupp är barn och unga.

För mer information, kontakta:
Daniel Forsman, stadsbibliotekarie daniel.forsman@stockholm.se 08-508 311 11

Lotta Moos, centrumchef, Citycon: lotta.moos@citycon.com 08-562 532 34

Pia Grahn, kommunikationschef, Citycon: pia.grahn@citycon.com 073-037 17 22

Stockholms stadsbibliotek består av 40 bibliotek varav de allra flesta ligger i stadsdelscentrum och i anslutning till kollektivtrafik. Stockholms stadsbibliotek har ca 1,5 miljon böcker, knappt 400 anställda och ca 11 miljoner besök årligen, inklusive digitala. SSB erbjuder ca 9000 publika program och aktiviteter varje år. Nästan varannan stockholmare har ett bibliotekskort. Biblioteket går alltid att nå på biblioteket.stockholm.se.

 Citycon äger och utvecklar moderna stadskärnor med fokus på daglig handel i Norden och Baltikum. Citycons fastighetsportfölj på 4,2 miljarder euro är knuten till offentlig transport i de största städerna i Sverige, Finland, Norge, Danmark och Estland. Citycon utvecklar unika platser till hållbara lokalsamhällen och skapar städer fyllda av liv genom att årligen betjäna miljontals besökare med handel, dagligvaror, hälsovård, kommunala tjänster, kontor och boende. Citycon har kreditvärdering från Standard & Poor’s (BBB-). Citycon är noterat på Nasdaq Helsingfors (ticker: CTY1S.HE).

Nyckelord

Kontakter

KulturförvaltningenCarolina Ekéus, presschef

I kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag.

Tel:076-123 18 80carolina.ekeus@stockholm.se

Bilder

Daniel Forsman, stadsbibliotekarie. Foto: Kulturförvaltningen
Daniel Forsman, stadsbibliotekarie. Foto: Kulturförvaltningen
Ladda ned bild
Lotta Moos, centrumchef, Citycom. Foto: Martin Källqvist.
Lotta Moos, centrumchef, Citycom. Foto: Martin Källqvist.
Ladda ned bild

KULTURFÖRVALTNINGEN I Kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag samt Evenemangsavdelningen.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Snart börjar vi rusta upp Östermalmstorg8.12.2023 07:58:00 CET | Pressmeddelande

Just nu pågår förberedelser inför upprustningen av Östermalmstorg till ett levande, tryggt och tillgängligt stadstorg. Den första byggetappen i projektet är att renovera växtbäddarna för de befintliga träden på södra sidan av torget. Där står Östermalmsgrillen idag. En av förberedelserna inför byggstarten är att kiosken ska flytta till en annan tillfällig plats på torget under byggtiden. Ägarens plan är att flytta byggnaden söndagen 10 december. När byggnaden är flyttad startar arbetet med att rusta upp torget.

Fritids- och framtidsmässan samlar utställare för barn och unga med funktionsnedsättning6.12.2023 16:07:45 CET | Pressmeddelande

Den 16 februari 2024 arrangerar Stockholms stad Fritids- och framtidsmässan i Eriksdalshallen. Mässan riktar sig till barn och unga med funktionsnedsättning och deras anhöriga. På mässan finns utställare som exempelvis funktionsrättsorganisationer, stadens fritidsgårdar, Kulturskolan samt olika föreningar. Besökare kan få information om utbildnings- och arbetsmöjligheter anpassat för personer med funktionsnedsättning. Dessutom kan besökare även pröva på en mängd olika aktiviteter som till exempel judo, bowling och dans.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum