Stockholms stad

Pressinbjudan: Klimatpsykologi och fiskanatomi fördjupar gymnasieelevers kunskap om Östersjön

Dela

Den 3-7 september hålls Linnédagarna i Stockholm. Under fyra dagar får 50 av Sveriges mest framstående unga blivande biologer möjlighet att lära sig mer om Östersjön tillsammans med forskare från hela Sverige.

Genom föreläsningar, exkursioner och laborationer på temat ekologi ska eleverna få ny kunskap och inspiration till att arbeta vidare tillsammans för ett friskare Östersjön.

Baltic Sea Science Center och Biologilärarnas förening är samarbetspartners med Östra Reals gymnasium i Stockholm, som står som arrangör för Linnédagarna för tredje året i rad.

Program:
Måndag 3 september - föreläsningar och seminarier på Östersjöns hus på Skansen.
Tisdag 4 september - Exkursion och laborationer på Askö forskningsstation.
Onsdag och torsdag 5-6 september - Föreläsningar och seminarier på Östersjöns hus på Skansen.

Linnédagarna arrangeras för gymnasieungdomar med ett genuint intresse för biologi. Biologilärarnas förening har anordnat Linnédagarna varje år sedan 1964 på olika platser i Sverige.


Biologilärarnas Förening är en ideell organisation, som omfattar huvudparten av landets biologilärare. Föreningens syfte är att öka intresset för biologi på alla utbildningsnivåer.

Kontakta:

Johanna Da Luz Östra Reals gymnasium

telefon: 0706-624175

johanna.da.luz@edu.stockholm.se

eller 

Presskommunikatör Monica E Eriksson 

telefon: 08-508 33 300

monica.e.eriksson@edu.stockholm.se

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

En bra skola för alla Vi på utbildningsförvaltningen arbetar utifrån visionen om en bra utbildning för alla barn i Stockholm, oavsett bakgrund. Stockholms stads skolor är öppna för alla. Elevernas förutsättningar, deras motivation, lärandet och vart de är på väg är vårt fokus. Stadens skolor är väl ansedda och det är alltid nära till en skola med hög kvalitet. Från förskola till gymnasium har elever och föräldrar ett stort inflytande och möjlighet att välja mellan ett brett utbud av olika pedagogiska inriktningar.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Välkomna att delta när unga i Skärholmen skapar urban konst!25.9.2023 14:40:00 CEST | Pressinbjudan

Torsdagen 28 augusti kommer tunneln under Skärholmsvägen, som binder samman Skärholmen med Kungens kurva, förvandlas från betonggrå själlös passage till en plats med konst, färg och kreativitet! 14 lokala ungdomar, 10 konstnärer har genom vägledning och inspiration från den portugisiske konstnären och sociala innovatören Nelson Vento, grundare till organisationen Projeto Trinsheira, och projektledare från stadsdelsförvaltningen arbetat sedan i somras för att skapa en muralmålning som fångar Skärholmsbornas bild av dagens Skärholmen.

Nystart för arbetet om gång- och cykelbron mellan Slussen och Gamla stan19.9.2023 09:35:16 CEST | Pressmeddelande

Stockholms stad och Region Stockholm har idag fattat beslut om att tillsätta en gemensam arbetsgrupp för att skapa förutsättningar för att gång- och cykelbron vid Slussen ska kunna byggas utan risk för tunnelbanans trafiksäkerhet. Samtidigt avbryter staden den planerade provpålningen och den juridiska processen avslutas. Det innebär att stoppet i tunnelbanetrafiken under kommande helg uteblir.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum