Stockholms stad

Pressinbjudan: Klimatpsykologi och fiskanatomi fördjupar gymnasieelevers kunskap om Östersjön

Dela

Den 3-7 september hålls Linnédagarna i Stockholm. Under fyra dagar får 50 av Sveriges mest framstående unga blivande biologer möjlighet att lära sig mer om Östersjön tillsammans med forskare från hela Sverige.

Genom föreläsningar, exkursioner och laborationer på temat ekologi ska eleverna få ny kunskap och inspiration till att arbeta vidare tillsammans för ett friskare Östersjön.

Baltic Sea Science Center och Biologilärarnas förening är samarbetspartners med Östra Reals gymnasium i Stockholm, som står som arrangör för Linnédagarna för tredje året i rad.

Program:
Måndag 3 september - föreläsningar och seminarier på Östersjöns hus på Skansen.
Tisdag 4 september - Exkursion och laborationer på Askö forskningsstation.
Onsdag och torsdag 5-6 september - Föreläsningar och seminarier på Östersjöns hus på Skansen.

Linnédagarna arrangeras för gymnasieungdomar med ett genuint intresse för biologi. Biologilärarnas förening har anordnat Linnédagarna varje år sedan 1964 på olika platser i Sverige.


Biologilärarnas Förening är en ideell organisation, som omfattar huvudparten av landets biologilärare. Föreningens syfte är att öka intresset för biologi på alla utbildningsnivåer.

Kontakta:

Johanna Da Luz Östra Reals gymnasium

telefon: 0706-624175

johanna.da.luz@edu.stockholm.se

eller 

Presskommunikatör Monica E Eriksson 

telefon: 08-508 33 300

monica.e.eriksson@edu.stockholm.se

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

En bra skola för alla Vi på utbildningsförvaltningen arbetar utifrån visionen om en bra utbildning för alla barn i Stockholm, oavsett bakgrund. Stockholms stads skolor är öppna för alla. Elevernas förutsättningar, deras motivation, lärandet och vart de är på väg är vårt fokus. Stadens skolor är väl ansedda och det är alltid nära till en skola med hög kvalitet. Från förskola till gymnasium har elever och föräldrar ett stort inflytande och möjlighet att välja mellan ett brett utbud av olika pedagogiska inriktningar.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Snart börjar vi rusta upp Östermalmstorg8.12.2023 07:58:00 CET | Pressmeddelande

Just nu pågår förberedelser inför upprustningen av Östermalmstorg till ett levande, tryggt och tillgängligt stadstorg. Den första byggetappen i projektet är att renovera växtbäddarna för de befintliga träden på södra sidan av torget. Där står Östermalmsgrillen idag. En av förberedelserna inför byggstarten är att kiosken ska flytta till en annan tillfällig plats på torget under byggtiden. Ägarens plan är att flytta byggnaden söndagen 10 december. När byggnaden är flyttad startar arbetet med att rusta upp torget.

Fritids- och framtidsmässan samlar utställare för barn och unga med funktionsnedsättning6.12.2023 16:07:45 CET | Pressmeddelande

Den 16 februari 2024 arrangerar Stockholms stad Fritids- och framtidsmässan i Eriksdalshallen. Mässan riktar sig till barn och unga med funktionsnedsättning och deras anhöriga. På mässan finns utställare som exempelvis funktionsrättsorganisationer, stadens fritidsgårdar, Kulturskolan samt olika föreningar. Besökare kan få information om utbildnings- och arbetsmöjligheter anpassat för personer med funktionsnedsättning. Dessutom kan besökare även pröva på en mängd olika aktiviteter som till exempel judo, bowling och dans.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum