Pressinbjudan: Restaurangelever från Maja Beskowgymnasiet deltar på Umeå Smakfestival 8-9 september

Dela

Fredag 8 september kl. 11 kommer elever från Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Maja Beskowgymnasiet att delta i ”finalen” på en klimatsmart tävling som Vakin anordnat.

Vinnarna i tävlingen, en årskurs 6 klass från Hagaskolan, har komponerat klimatsmarta rätter för att minska matsvinnet. Restaurangeleverna kommer att hjälpa åk 6-eleverna att tillaga rätterna. Självklart blir det provsmakning också. Tävlingen arrangeras på stora scenen på Rådhustorget.

Lördag 9 september kl. 14 arrangeras en kockduell på stora scenen. Eleverna från Restaurang- och livsmedelsprogrammet som är indelade i 4 lag med 2 personer per lag, tävlar mot varandra. Eleverna har fått tänka lokalt, Norrland och huvudråvara abborre och ska kombinera en rätt av detta.

För mer information kontakta:
Nazim Imeri
Lärare, Maja Beskowgymnasiet
070-611 21 62
nazim.imeri@umea.se

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Prioriteringar och anpassningar i för- och grundskolenämndens budget för 202423.11.2023 12:31:30 CET | Pressmeddelande

Nämnden prioriterar trygghetsskapande åtgärder i arbetsmiljön, ökade resurser till kommunal resursskola, lagkravet om dygnsvila i nattöppen verksamhet samt förbättrat stöd i egenkontroll* för att minska arbetsbelastning för rektorer. Dessutom prioriteras arbetet med att minska antalet medarbetare per rektor motsvarande fyra miljoner kronor i ett första steg. Budgeten anpassas utifrån en långsammare ökningstakt av barn och elever enligt senaste befolkningsprognosen. För att nå budget i balans sker anpassningar för fritidshem och stödjande funktioner.

Brandförsvarets verksamhetsplan och budget för 2024 beslutad22.11.2023 13:00:00 CET | Pressmeddelande

Det olycksförebyggande arbetet med bland annat utbildning till skolungdomar och införande av civil insatsperson ska prioriteras under nästa år. Det beslutade Umeåregionens brand- och räddningsnämnd vid mötet 22 november när verksamhetsplan och budget togs för 2024. Precis som tidigare är den största utmaningen att ha tillräckligt med personal för att upprätthålla beredskap och uppfylla lagkrav.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum