Jönköpings kommun

Jönköpings kommuns skolor får ny lärplattform under 2025

Dela

Jönköpings kommun har tilldelat Unikum upphandlingen av lärplattform för kommunens grundskolor och gymnasium. Det nya systemet kommer att bidra till en bättre digital vardag för lärare och elever.

Lärplattformen ersätter under 2025 Vklass som personal, elever och vårdnadshavare använder sig av i dag.

– Det blir ett verktyg som ska underlätta det administrativa arbetet för vår personal, som exempelvis att planera undervisning, dela ut läxor och sätta omdömen, säger Henrik Natt och Dag, utbildningschef för gymnasieskolorna i Jönköpings kommun.

Lärplattformen är ett system som kommer att anpassas utifrån verksamheternas arbetssätt och arbetsprocesser.

– När vi har anpassat systemet efter våra behov kommer både lärare och elever att få en bättre digital arbetsvardag. Det kommer också att bli lättare för vårdnadshavare att följa elevens lärande och utveckling, säger Henrik Natt och Dag.

Den nya lärplattformen kommer att börja användas av lärare, elever och vårdnadshavare under 2025. Mer information till användarna av systemet kommer löpande under 2024.

Fakta om upphandlingen
Jönköpings kommun upphandlar lärplattform för att avtalet med det befintliga systemet Vklass går ut i juni 2025. Det nya avtalet innebär en halverad årskostnad och gäller i max 12 år.

Upphandlingen för skolan blir helt klar när avtalet mellan parterna är underskrivet. Avtalet kan skrivas först när tiden för överprövning gått ut och eventuella överprövningar är klara, vilket är tidigast i slutet av september. För förskolan pågår det en separat upphandling.

Nyckelord

Kontakter

Jönköpings kommun

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra drygt 145 000 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum