Transportföretagen

Här är finalisterna i Transportföretagens Hållbarhetspris 2023

Dela

Nordanå Transport, Falkenklev Logistik och Frigoscandia. Det är finalisterna i Transportföretagens Hållbarhetspris 2023. Den 27 september presenteras vinnaren ute på eComExpo.

Varje år utser en jury bestående av fem personer det mest hållbara företaget inom transportsektorn. Vinnaren får ta emot 50 000 kronor som de får skänka till valfritt hållbarhetsprojekt. Årets prisutdelning äger rum på eComExpo den 27 september. Årets tre finalister, som blivit utvalda i tuff konkurrens, är:

Falkenklev Logistik

Falkenklev Logistik har bland annat börjat bygga en egen solcellspark, Sveriges största största laddapark för tung trafik och investerat i fem ellastbilar och 15 eltransportbilar - allt med sikte på att bli helt självförsörjande.  

Frigoscandia

För Frigoscandia är det en självklarhet att ta ansvar för att minimera den miljöpåverkan som uppstår inom företagets transport- terminal och lagerverksamheter. De har ett ambitiöst miljömål att under 2025 ha fossilfri drift i Sverige och miljötänket genomsyrar hela verksamheten.

Nordanå Transport

Sedan tre år tillbaka är Nordanå Transport helt fossilfria. Deras arbete genomsyras av klimatets, personalens och deras ekonomiska hållbarhet. Företaget anser att allt hänger ihop och om man kan finna glädjen, kamratandan och se att alla är en viktig del av helheten så har man lagt grunden till ett framgångsrikt logistikföretag.

Transportföretagens vd Marcus Dahlsten grauleratera finalisterna.

- Först och främst ett stort grattis till våra tre finalister. De är alla goda exempel på nytänkande och modiga företag som sätter hållbarhet i första rummet. Den svenska transportbranschen är världsledande i den gröna omställningen för fossilfria transporter. Det har bland annat resulterat i att utsläppen minskat med 34 procent jämfört med 2010 års utsläppsnivåer, säger Marcus Dahlsten, vd för Transportföretagen.

Tidigare vinnare:

2022: Flygbolaget BRA

2019-2021: Ingen vinnare utsedd på grund av pandemin

2018: Wallenius Marine

2017: Älskade Stad

Juryn består av:

Christofer Fjellner, oppositionsborgarråd, Stockholm stad.
Lotta Gröning, vd Fylkir Produktion
Marcus Dahlsten, vd Transportföretagen
Maria Bratt Börjesson, professor, VTI
Sten Forseke, grundare Greater Than

Information om prisutdelningen

När: 27 september kl 17:00

Plats: Scandinavian Expo under eComExpo

Vill du närvara vid prisutdelningen? Kontakta Transportföretagens pressansvariga Mattias Holmqvist.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Marcus Dahlsten, vd Transportföretagen
Marcus Dahlsten, vd Transportföretagen
Ladda ned bild

Transportföretagen är transportnäringens bransch- och arbetsgivarorganisation och samlar 9 200 medlemsföretag med cirka 200 000 anställda.

Följ Transportföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Transportföretagen

Kostnadsökningarna är ett hårt slag mot kollektivtrafiken28.11.2023 08:50:00 CET | Pressmeddelande

Busstrafiken leder omställningen till en fossilfri fordonsflotta. Branschen har tagit stort ansvar och investerat i fordon och hållbara transportlösningar. Samtidigt visar den årliga statistikrapporten om bussbranschens utveckling att branschen ännu kämpar för att återhämta sig efter pandemi och energikris. Nu behövs beslut om fortsatta satsningar på den svenska kollektivtrafiken på alla politiska nivåer för att bryta de mönster som tydligt syns i rapporten ”Statistik om bussbranschen” som publiceras idag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum