Stockholms stad

Ny rektor på Sjöängsskolan

Dela

Ulrika Mjörud blir ny rektor på Sjöängsskolan. Hon kommer närmast från Ösbyskolan på Värmdö där hon varit rektor i fem år.

Från Ösby till Örby  Foto: Privat
Från Ösby till Örby Foto: Privat

Ulrika Mjörud har bland annat arbetat på skolor i Sigtuna, på Tyresö och Värmdö. Nu tar hon steget från Ösby till Örby.

- Tjänsten på Sjöängsskolan blir mitt första jobb som rektor inom Stockholms stad. Det känns spännande.

På Sjöängsskolan finns ungefär 125 medarbetare och 800 elever. Skolan är granne med Örby slottspark och biblioteket på skolan har fått utmärkelsen ”Ett skolbibliotek i världsklass”.

Det man vet och inte det man tror  

I grunden är Ulrika Mjörud lärare i svenska och samhällsorienterande ämnen. Hon har haft ledaruppdrag inom skolan i ungefär tjugo år. Sedan 2012 är hon skolledare på heltid. Som rektor har hon bland annat fokuserat på datadriven skolutveckling.

- Det går bland annat ut på att jobba utifrån vad man vet, inte vad man tror. Man samlar in resultat från till exempel enkäter, prov och avstämningar. Sedan väljer man insatser och jobbar tillsammans med personalen för att kunna göra en bra skola ännu bättre.

Skillnad och relation 

Ulrika Mjörud är från Dalarna. Som barn gick hon i skola i Smedjebacken och som tonåring gick hon på gymnasiet i Ludvika. Där fanns en lärare som gjorde avtryck.

- Vi hade en fantastisk lärare i religion som inspirerade många. Så småningom valde jag att bli lärare och efter ett tag märkte jag att de relationsbyggande delarna i yrket var de roligaste för mig. Jag trivs väldigt bra i skolans värld. Här kan jag göra skillnad och arbeta för alla elever tillsammans med andra vuxna.

Fakta

Ulrika Mjörud börjar arbeta som rektor på Sjöängsskolan i oktober. Hon efterträder Angela Svensson som numera är chef för grundskolorna i Enskede, Årsta och Vantör.

Ulrika Mjörud utbildade sig till lärare på Uppsala universitet och har även gått rektorsprogrammet på Stockholms universitet. I år medverkar hon på Bokmässan tillsammans med IFOUS för att tala om forskningsprogrammet Datadriven skolförbättring.

Ulrika Mjörud på Bokmässan

Ulrika Mjörud om forskning och datadriven skolförbättring

Sjöängsskolan

Siffror om lärare och rektorer i Stockholms stad 

Ungefär 9 300 personer är anställda som lärare i Stockholms stads kommunala skolor, det vill säga både i grundskolor och på gymnasieskolor.

Det finns cirka 7 700 lärare i Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns cirka 1 600 lärare i Stockholm stads kommunala gymnasieskolor.

Det finns cirka 130 rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns 30 rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasieskolor.

Det finns cirka 360 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns cirka 60 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasieskolor.

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, anpassad grundskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och anpassad gymnasieskola. Förvaltningen svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Välkomna att delta när unga i Skärholmen skapar urban konst!25.9.2023 14:40:00 CEST | Pressinbjudan

Torsdagen 28 augusti kommer tunneln under Skärholmsvägen, som binder samman Skärholmen med Kungens kurva, förvandlas från betonggrå själlös passage till en plats med konst, färg och kreativitet! 14 lokala ungdomar, 10 konstnärer har genom vägledning och inspiration från den portugisiske konstnären och sociala innovatören Nelson Vento, grundare till organisationen Projeto Trinsheira, och projektledare från stadsdelsförvaltningen arbetat sedan i somras för att skapa en muralmålning som fångar Skärholmsbornas bild av dagens Skärholmen.

Nystart för arbetet om gång- och cykelbron mellan Slussen och Gamla stan19.9.2023 09:35:16 CEST | Pressmeddelande

Stockholms stad och Region Stockholm har idag fattat beslut om att tillsätta en gemensam arbetsgrupp för att skapa förutsättningar för att gång- och cykelbron vid Slussen ska kunna byggas utan risk för tunnelbanans trafiksäkerhet. Samtidigt avbryter staden den planerade provpålningen och den juridiska processen avslutas. Det innebär att stoppet i tunnelbanetrafiken under kommande helg uteblir.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum