Åklagarmyndigheten

Lägesrapport om mordutredning i Haninge

Dela

En 13-årig pojke har hittats död i ett skogsområde i Haninge. Polisen efterlyser iakttagelser.

Under gårdagen påträffades en ung person avliden i ett skogsområde i Haninge. Polisen kan bekräfta att personen är identifierad som den 13-åriga pojke som under helgen var anmäld försvunnen. Omständigheter gör gällande att misstanke om mord föreligger och en mordutredning pågår. Den unga pojken har inte varit känd av polis sen tidigare. För närvarande arbetar polisen intensivt med utredningen.

–  Det jag kan säga är att vi har att göra med en extremt allvarlig brottsmisstanke, som handlar om att en väldigt ung person blivit mördad. Att mordoffret var i så ung ålder är i sig helt fruktansvärt och visar på ytterligare en dimension av det skoningslösa grova våldet. Nu arbetar vi för fullt med att utreda vad som har hänt den här pojken, säger förundersökningsledaren åklagare Lisa dos Santos.

Polisen efterlyser uppgifter från vittnen som kan ha gjort iakttagelser av intresse, befunnit sig i området kring Haninge centrum/i skogsområdet i närheten av Kolartorpsvägen eller som har andra uppgifter att lämna om brottet. 

Lisa dos Santos har ingen ytterligare information att lämna för närvarande.

Kontakt

För att lämna tips: Polismyndigheten 114 14.

__________________________________________

Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum