Norrköpings kommun

Norrköpings kommun har fått en kompetensmäklare

Dela

Kompetensförsörjningskontoret har anställt Anna Arkler som kompetensmäklare. Hennes uppgift är att hjälpa till att hitta lösningar när det gäller kompetensförsörjningsbehoven hos arbetsgivare i Norrköping.

Bild: Kompetensmäklare Anna Arkler Foto: Norrköpings kommun
Bild: Kompetensmäklare Anna Arkler Foto: Norrköpings kommun

Kompetensförsörjningskontorets uppdrag är att synliggöra den framtida arbetskraften och vara en aktiv del i att lösa Norrköpings kompetensbehov. En central del i arbetet kommer vara att föra dialog med berörda parter för att kunna skräddarsy utbildningskombinationer och andra insatser, därför tillsätts det nu en mäklande part som aktivt ska medverka till att hitta lösningar på kompetensförsörjningsbehoven i Norrköping.

Kompetensförsörjningsinitiativet är en del av Handslaget – kommunens överenskommelse med näringslivet för ett förbättrat företagsklimat – och Anna Arkler kommer som kompetensmäklare att fungera som en länk mellan näringsliv, myndigheter och utbildning.

– Det är ett komplext uppdrag med många faktorer som påverkar hur kompetensförsörjningen utvecklas. För att lyckas med arbetet behöver behovet av kompetens att kartläggas. Här måste alla parter ta ansvar och förstå sin viktiga roll i problemlösningen, vilket alltid är lättare i teorin än i praktiken,  säger Anna Arkler.

Kompetensmäklare finns redan i flera andra kommuner runt om i landet. 

– Nu har vi chansen att gör någonting helt nytt, anpassat efter Norrköpings unika förutsättningar, som kommer att leda till att Norrköping blir en ännu attraktivare plats att verka och bo i. Jag ser verkligen fram emot att få vara med och påverka i positiv riktning, för både företag och invånare. Och självklart att möta människor, det är verkligen någonting jag älskar, säger Anna Arkler.

Kontakt:
Anna Arkler
Titel: kompetensmäklare
Telefon: 072-597 40 46
Mejl: anna.arkler@norrkoping.se

Pernilla Thott Ljung
Titel: kompetensförsörjningsdirektör
Telefon: 011-15 10 88
Mejl: pernilla.ljung@norrkoping.se

Joakim Ljungqvist
Titel: näringslivsdirektör och tf kommunikationsdirektör
Telefon: 011-15 60 01
Mejl: joakim.ljungqvist@norrkoping.se

______________________________________________________________________

Avsändare: Lana Brunell, pressansvarig
Telefon: 0730-20 17 18

  Norrköpings kommun har omkring 145 000 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 13 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2022-2026 styrs Norrköpings kommun av borgerlig samverkan, som består av M, KD och L.

  Följ Norrköpings kommun

  Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

  Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

  Pressinbjudan: Mötesplats Norrköping – företagsbesök för dialog och utveckling21.9.2023 09:05:10 CEST | Pressinbjudan

  Måndag den 25 september kommer närmare 80 företag ta emot besök av kommunfullmäktiges politiker tillsammans med tjänstepersoner från flera olika kontor. Syftet med dessa besök, som går under namnet Mötesplats Norrköping, är att mötas över gränserna för att öka förståelsen för varandra och utbyta perspektiv. Mötesplats Norrköping är en del av Handslaget – kommunens överenskommelse med näringslivet för ett förbättrat företagsklimat.

  I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

  Besök vårt pressrum