Jernkontoret

Stålproduktionen ökade i augusti

Dela

Enligt uppgifter från Jernkontoret ökade Sveriges råstålsproduktion i augusti med 4,0 procent, jämfört med samma månad förra året. Under årets åtta första månader är dock den sammanlagda råstålsproduktionen 3,4 procent lägre än samma period 2022.

Stålämnen. Foto: Stig-Göran Nilsson, Jernkontorets bildbank.
Stålämnen. Foto: Stig-Göran Nilsson, Jernkontorets bildbank.

Under augusti 2023 tillverkades det i Sverige 345 000 ton råstål, vilket är 4,0 procent mer jämfört med augusti 2022.

Under årets åtta första månader har det i Sverige sammanlagt tillverkats 2 964 000 ton råstål. Det är en produktionsminskning med 3,4 procent jämfört med samma period i fjol.

– Det är naturligtvis glädjande med en positiv siffra, men det är tyvärr inte möjligt att tala om ett trendbrott baserat på data för en enda månad, säger Mathias Ternell, handelspolitisk direktör på Jernkontoret.

Produktionsstatistiken sammanställs av Jernkontoret och bygger på uppgifter från elva ståltillverkare i Sverige.

Se även: Branschfakta och statistik, produktionsstatistik

Nyckelord

Kontakter

Länkar

OM JERNKONTORET

Jernkontoret är den svenska järn- och stålindustrins branschorganisation. Organisationen grundades 1747 och ägs sedan dess av de svenska järn- och stålföretagen. Jernkontoret företräder järn- och stålindustrin i frågor som berör handelspolitik, forskning och utbildning, standardisering, energi, miljö och hållbarhet samt transportfrågor. Jernkontoret leder den gemensamma nordiska stålforskningen. Dessutom utarbetar Jernkontoret branschstatistik och bedriver bergshistorisk forskning.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER
Du har rätt att när som helst avregistrera dig från våra utskick och/eller radera dina personuppgifter i våra register. Du kan läsa om dina rättigheter och om hur Jernkontoret hanterar dina personuppgifter här: www.jernkontoret.se/dataskydd.

Följ Jernkontoret

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jernkontoret

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum