Bookmark Förlag

Christina Erikson skildrar romantiskt 1700-tal i första delen av Svartåsviten

Dela

1700-tal, kungliga intriger och romantik. Nu släpps OM DU VAR MIN av Christina Erikson, den första boken i Svartåsviten. I denna första del av serien om kvinnorna som har styrt på Svartå herrgård introducerar Christina Erikson ett oförglömligt universum som kommer att sträcka sig från 1700-talet fram till nutid.

Nu släpps Om du var min av Christina Erikson, den första boken i Svartåsviten.
Nu släpps Om du var min av Christina Erikson, den första boken i Svartåsviten.

Efter tio bästsäljande spänningsromaner kom Svartå herrgård in i Christina Eriksons liv, och allt ställdes på sin spets. Det nya hemmet bar nämligen på en hisnande historia av starkt kvinnligt styre. Miljön, karaktärerna och historien krävde att få skildras.

"Från den dag Christina Erikson började tala om sina fynd på vinden efter tidigare generationer på Svartå herrgård har vi hoppats på att hon ska använda det författarguld hon sitter på för en serie, och det är helt fantastiskt att det blivit verklighet", säger Maria Enberg, vd på Enberg Agency. "Vi har ett stort intresse från utländska förläggare som söker precis den här sortens kvalitetshöga eskapism som historisk romance kan ge."

Boken börjar år 1782. Sextonåriga Christina skickas till Stockholm för att introduceras vid hovet och finna en lämplig make. Christina vet sin plikt, men är mer intresserad av sina storslagna ambitioner för herrgården som hennes far håller på att bygga utanför Örebro. Samtidigt brinner hennes hjärta bara för hästarna och murarsonen Gustaf.

I Stockholm dras Christina in i intrigerna runt kungen och hans syster, samtidigt uppdagas en fejd mellan Svartås förvaltare och Gustafs far som riskerar att få förödande konsekvenser.

”I Svartåsviten går vi tillbaka till en tid när livet var enklare och svårare men kanske ändå lite vackrare. Här hittas inga fulla rännstenar och illaluktande avlopp. Gustav III:s Sverige var rent. Här rör vi oss istället bland frasande siden och doften av nybakat bröd. Allt inramat av svek, hämnd, pengar och omöjlig kärlek”, säger Christina Erikson om boken.

Om du var min är första delen i historien om kvinnorna som styrt på Svartå herrgård. Sviten, som sträcker sig över 250 år, berättar om deras kamp för kärleken och rätten att styra över sina egna liv, från slutet av 1700-talet till modern tid. Det är en historia om himlastormande kärlek, kvinnlig list och maktspel i samhällets översta skikt.

”En stark kvinnlig huvudkaraktär och en förtrollande miljö kombinerat med Christinas egen personliga koppling till berättelsen skapar en unik och bladvändande läsupplevelse”, säger Louise Eriksson, förläggare på Bookmark förlag. ”Svartåsvitens universum bjuder in läsarna på ett oförglömligt vis.”

Presskontakt:

Jenny Schyttberg
Schyttberg PR
jenny@schyttberg.se
+46 (0)70 624 30 23

Jesper Brandt
King Street PR
jesper.brandt@kingstreetpr.se
+46 (0)70 092 72 03

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om oss

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum