Socialdemokraterna

Socialdemokraterna bjuder in byggbranschen till samtal

Dela

Mikael Damberg, ekonomisk-politisk talesperson, och Jennie Nilsson, bostadspolitisk talesperson, bjuder in byggbranschen till samtal den 28 september om det akuta läget för bostadsbyggandet.

Nyproduktionen av bostäder har tvärnitat. Det får stora konsekvenser för tillväxt, sysselsättning och för anställda och företag i byggbranschen. Budgeten som presenterades i går saknade konstruktiva förslag för att förbättra situationen. 

– Regeringen väljer fortsatt passivitet trots att läget vecka för vecka blir allt allvarligare. Den aktiva bostadspolitik som krävs för att möta lågkonjunkturen lyser med sin frånvaro, säger Mikael Damberg.   

Socialdemokraterna bjuder in byggbranschen och andra aktörer inom bostadssektorn till ett möte den 28 september. Det är ett led i arbetet med Socialdemokraternas budgetalternativ.   

– Vi föreslog redan i våras att regeringen samlar bransch, parter och politiken i en Bostadskommission för att på ett konstruktivt sätt gemensamt möta utmaningarna. Men samtliga partier i regeringsunderlaget avvisade vårt förslag. Nu går vi vidare på detta vis och samlar branschen, säger Jennie Nilsson.  

Vid medieförfrågningar kontakta: 

Angelica Vallgren, pressekreterare hos Mikael Damberg, 076-555 93 12, angelica.vallgren@socialdemokraterna.se    

Elin Aarflot, pressekreterare hos Jennie Nilsson, 076-291 84 43, elin.aarflot@socialdemokraterna.se

Följ Socialdemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraterna

Tobias Baudin besöker Umeå1.12.2023 14:58:50 CET | Pressinbjudan

Måndag den 4 december besöker Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin Umeå. Dagen inleds med ett besök hos IF-Metalls strejkvakter utanför Tesla för att visa stöttning i kampen för kollektivavtal. Därefter följer besök hos polisen och Umebrå med fokus på det förebyggande arbetet. Dagen avslutas hos Umeå stadsmission och deras verksamhet ”Matmissionen”, ett initiativ i deras arbete att bekämpa fattigdom.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum