Bookmark Förlag

Besök Medelhavets smakrika värld i ny kokbok

Dela

Nu släpps boken ”Den goda maten” av Henrik Ennart och Charlotte Fredriksson. I denna bok om den hemliga blå zonen Cilento får vi lära oss mer om hur Medelhavskost och rätt livsstil kan vara nyckeln till friskt åldrande.

Nu släpps "Den goda maten" av Henrik Ennart och Charlotte Fredriksson.
Nu släpps "Den goda maten" av Henrik Ennart och Charlotte Fredriksson.

Välkommen till Cilento, den hemliga blå zonen som ligger gömd mellan berg och hav på Italiens sydvästra kust. Här hittar du den ursprungliga Medelhavskosten, som beskrevs första gången i början av 1950-talet. Redan då fascinerade området både matkännare och forskare. I denna undangömda region blir nämligen inte bara människorna väldigt gamla, de håller sig också friska mycket länge. Men vad är det som ligger bakom detta fenomen?

”Medelhavskost är ett välkänt begrepp och den bevisat mest hälsosamma kosthållningen i hela världen. Idag har termen utarmats och ’Medelhavskost’ har fyllts med allt möjligt – oberoende av vad själva ursprunget egentligen innebär”, säger Henrik Ennart om uppkomsten till boken. ”I denna bok ville vi gå tillbaka till platsen där allt en gång började och visa upp den holistiska livsstilen som faktiskt kan ge oss svar på hur vi ska göra för att leva ett mer hållbart, friskt och meningfullt liv”, fortsätter Charlotte Fredriksson.

De senaste åren har forskare från hela världen återvänt till Cilento-regionen och precis som sina föregångare på 1950-talet häpnats över de låga andelarna av både hjärtsjukdomar, demens och cancer. I Den goda maten får vi lära oss om den senaste forskningen och bjuds dessutom på traditionell mat från området, både det som äts till vardag och det som sparas till fest.

”Boken är ett praktverk innehållandes häpnadsväckande forskning kombinerat med enkla och goda recept. Alla aspekter av livet behandlas och det är en läsupplevelse utöver det vanliga”, säger Louise Eriksson, förläggare på Bookmark förlag.

Henrik Ennart är vetenskapsjournalist på Svenska Dagbladet och har under lång tid skrivit om mat och hälsa. Han har tillsammans med stjärnkocken Niklas Ekstedt rönt många framgångar med serien Happy Food. 

Charlotte Fredriksson är föreläsare, yogalärare och kostrådgivare med lång erfarenhet inom hälsa, mat och hållbara livsstilsförändringar.

Presskontakt:
Rebecca Törnroos
Gul PR
rebecca@gulpr.se
073–643 74 09

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Omslag: Bea Hellman. Omslagsfoto: Mira Wickman
Omslag: Bea Hellman. Omslagsfoto: Mira Wickman
Ladda ned bild
Fotograf: Mira Wickman
Fotograf: Mira Wickman
Ladda ned bild
Fotograf: Mira Wickman
Fotograf: Mira Wickman
Ladda ned bild
Fotograf: Mira Wickman
Fotograf: Mira Wickman
Ladda ned bild

Om oss

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye