Socialdemokraterna i Skåne

Socialdemokraterna tar fram ny politik för Malmö

Dela

Malmös utveckling de senaste decennierna är omtalad långt utanför stadens gränser. Nu tar Socialdemokraterna sats för att ta fram politik för framtidens stad.

Malmö är en stad i ständig rörelse. Globala trender och strömningar påverkar Sveriges mest kontinentala stad tidigt, på gott och ont.

För att navigera i en sådan skiftande miljö krävs en politik som hela tiden utvecklas.

Socialdemokraterna i Malmö kommer under de återstående åren av den här mandatperioden fram till 2026 att ta fram en uppdaterad politik för både aktuella utmaningar och en tydlig socialdemokratisk framtidsvision för Malmö. I det arbetet kommer vi lägga mycket tid och kraft på att samtala och samråda, med många, om Malmös framtid.

Ikväll, den 25 september, startar vi detta visionsarbete. I samband med uppstarten visar vi även den nya filmen Breaking Social, av filmaren, journalisten och malmöbon Fredrik Gertten, som skildrar vår tids nya ojämlikhet.

Media är välkommen att närvara vid samtalspunkterna för uppstarten. Själva filmvisningen är däremot fullbelagd.

- Vi socialdemokrater har varit med och utvecklat Malmö under lång tid. Vi gör det tillsammans med många andra aktörer som, liksom vi, har ett stort hjärta för den här staden. Nu utökar vi och fördjupar den dialogen för att kunna fortsätta ta vara på allt det som gör Malmö speciellt och kunna utveckla det som kan bli bättre, säger Joakim Sandell, ordförande för Socialdemokraterna i Malmö.

Program: 
17:15-17:45 Lansering av vårt visionsarbete! Samtalet leds av Joakim Sandell, ordförande för Socialdemokraterna i Malmö.
18:00 Visning av filmen “Breaking Social”.
19:35 “Globala strukturers påverkan på Malmö” - samtal mellan Fredrik Gertten och Katrin Stjernfeldt Jammeh i samtal efter filmen.
20:00 Avslutning.

Plats: Biograf Panora, Friisgatan 10 D

Nyckelord

Kontakter

Länkar

För rättvisa livsvillkor. För ett samhälle där alla bidrar efter sin förmåga och alla får ta del av en generell och skattefinansierad välfärd efter behov.

Följ Socialdemokraterna i Skåne

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraterna i Skåne

Magdalena Anderssons (S) regering räddade Svalövs kommuns budget 202220.6.2023 10:09:34 CEST | Pressmeddelande

Tack vare den socialdemokratiskt ledda regeringen klarade Svalövs kommun sin budget för 2022. Kommunen fick under året 22 miljoner av dåvarande regering i skattemedel och generella statsbidrag. Hade man inte fått det skulle Svalövs kommun gått minus med 12,9 miljoner. Informationen presenterades på kommunfullmäktige i juni av kommunens auktoriserade revisor Daniel Lantz vid Ernst & Young revisionsbyrå. I år ligger Svalövs kommuns budget redan på minus på flera områden. Jan Zielinski, oppositionsråd (S), är oroad över hur kommunens verksamheter kommer att påverkas av budgetunderskottet. ”Nu med den nuvarande regeringen, som har stöd av Sverigedemokraterna, vet vi att det inte kommer några extra skattemedel till kommunerna under mandatperioden. Det har tydligt framgått.” Med anledning av förra årets resultat i kombination med det underskott som redan nu finns i budgeten så la Socialdemokraterna i Svalövs kommun ett tilläggsyrkande på måndagens fullmäktigemöte på att överföra 20 miljoner

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum