Välkommen till Idrottens dag 2023

Dela

Fredagen den 29 september 2023 genomförs Idrottens dag i hela landet. Drygt 500 skolor deltar. I Örebro arrangeras Idrottens dag för sjunde året i rad och evenemanget kommer att genomföras på 19 skolor i sju av länets kommuner.

Idrottens dag
Idrottens dag Anja Ek

Idrottens dag är en manifestation för att stå upp för barns rätt till idrott och hälsa och är ett av flera olika sätt som idrottsrörelsen arbetar med för att skapa en meningsfull fritid för våra barn och unga.
– Att genomföra Idrottens dag i skolan gör att vi når alla barn, även de som inte hittat till idrotten, säger Marcus Edin, som i sin roll som samordnare för Rörelsesatsning i skolan samverkar med ca 40 skolor i länet, som alla fått en inbjudan att delta i Idrottens dag.
Idrottens dag ska vara en rolig dag med aktiviteter som bygger broar mellan skola, barn och idrottsrörelse. Målet är att fler ska kunna och vilja idrotta hela livet, även de barn som idag är minst aktiva.
– Fysisk aktivitet är bra för barns välmående, skolresultat och hälsa, samtidigt som forskning visar att barn och unga rör sig alldeles för lite. Endast 44% av pojkarna och 22% av flickorna når upp till den rekommenderade nivån om 60 minuters fysisk aktivitet om dagen, säger Charlotta Stenhem, distriktsidrottschef RF-SISU Örebro län.

Nya medlemmar
Aktiviteterna som genomförs kommer att ske lokalt på varje skola och totalt möter RF-SISU och de medverkande föreningarna i länet tusentals barn den här dagen.
– Det är viktigt att föreningarna som deltar har möjlighet att ta emot nya medlemmar och att det finns en närhet till aktiviteten så att barnen lätt kan ta sig till sina aktiviteter, säger Marcus Edin.

RF-SISU Örebro län hälsar media välkommen till Svealundsskolan, Örebro för att bevaka evenemanget.
På plats finns Anja Ek, kommunikatör RF-SISU Örebro län, 019-17 55 37, anja.ek@rfsisu.se
Marcus Edin, koordinator Rörelsesatsningen i skolan, 019-17 55 38, marcus.edin@rfsisu.se

Dag: Fredag 29 september 2023
Tid: 9.00-11.00
Plats:
Svealundsskolan Hagmarksgatan 1–5, Örebro

Idrottens dag kan även besökas av media på övriga skolor i länet.
Askersund: Rönneshyttan skola, Åsbro skola
Hallsberg:
Stocksätterskolan
Kumla:
Kumlaby skola
Lindesberg:
Hagabacken, Björkhagsskolan, Fröviskolan
Nora:
Ås skola och Lärkeskolan, Nora

Vilka står bakom Idrottens dag?
Riksidrottsförbundet är huvudarrangör, tillsammans med RF-SISU Örebro län European School Sports Day och EU-projektet European Week of Sports, vars mål är att få hela Europa i rörelse. Sammanlagt deltar minst 28 länder med olika evenemang.

Nyckelord

Kontakter

Anja Ek, kommunikatör RF-SISU Örebro län, 019-17 55 37, anja.ek@rfsisu.se
Marcus Edin, koordinator Rörelsesatsningen i skolan, 019-17 55 38, marcus.edin@rfsisu.se

Bilder

Idrottens dag
Idrottens dag
Ladda ned bild

RF-SISU Örebro län är en av Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas 19 regionala organisationer. Vårt uppdrag är att stödja, leda, företräda, utveckla, bilda och utbilda idrottsföreningar och specialdistriktsförbund.

Följ Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum