Norrköpings kommun

Nytt partneringavtal för Johannisborgsförbindelsen

Dela

Nu är partneringupphandlingen för byggnation av etapp 2 av Johannisborgsförbindelsen genomförd. I etappen ingår bland annat en öppningsbar bro över Motala ström. Tre företag deltog i anbudsförfarandet där fokus låg på de mervärden som anbudslämnaren kunde redovisa för kommunen. NCC blev det företag som vann upphandlingen.

Visualisering: Norrköpings kommun
Visualisering: Norrköpings kommun

– Det här blir ännu ett långvarigt samarbete mellan kommunen och NCC. Vi har tidigare haft flera positiva erfarenheter av att vara beställare i projekt där NCC agerat som entreprenör, som exempelvis Inre hamnen och Östra promenaden. Vi ser fram emot att dra nytta av deras breda erfarenhet när vi nu tar oss an utmaningen med Johannisborgsförbindelsen, säger Henrik Åberg, delprojektledare på Norrköpings kommun.  

Med Johannisborgsförbindelsen knyts vägarna E4 och E22 ihop vilket minskar motortrafiken i centrala Norrköping. Byggnationen av etapp 2 är planerad att påbörjas inom fem år från 2024 och har en genomförandetid på fem år. Förutom öppningsbar bro ingår i uppdraget också flertalet cirkulationsplatser och anslutande vägstruktur samt omfattande ledningsomläggningar och kajrenovering längs Motala ström. Projektbudget för Johannisborgsförbindelsen etapp 2 är cirka 750 miljoner kronor.

I upphandlingen ingår också byggnation av etapp 3, där detaljplan nu är under framtagande.

Mer information om projektet hittar du här 

Kontakt:
Henrik Åberg
Titel: delprojektledare
Telefon: 011-15 38 82

John Bovellan
Titel: huvudprojektledare
Telefon: 011-15 19 18

_______________________________________________________________

Avsändare: Helena Jalkner, pressansvarig
Telefon: 0725-97 09 00

Norrköpings kommun har omkring 145 000 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 13 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2022-2026 styrs Norrköpings kommun av borgerlig samverkan, som består av M, KD och L.

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum