Gothenburg Horse Show

Nu släpper vi programmet för Gothenburg Horse Show 2024!

Dela

Den 21-25 februari 2024 är Gothenburg Horse Show äntligen tillbaka i Scandinavium! Tillsammans med publik, hästar och ryttare ser vi fram emot att återigen samlas för en vecka fylld av sport, passion, inspiration och gemenskap. 

Fullsatt Scandinaviumu under Gothenburg Horse Show 2023. Foto: Johan Lilja
Fullsatt Scandinaviumu under Gothenburg Horse Show 2023. Foto: Johan Lilja

Biljetterna släpps den 12 oktober och sker enligt tradition i samband med att den västeuropeiska ligan i Longines FEI Jumping World Cup™ startar i Oslo samma vecka.

- Äntligen börjar det bli dags för världscupen att dra igång igen! I april avgörs den stora världscupsfinalen i Riyadh, Saudiarabien och som vanligt går hoppningens sista deltävling hos oss. Något som alltid är lika spännande, säger Tomas Torgersen, tävlingsledare Gothenburg Horse Show. Med tanke på sommarens EM-guld och alla andra framgångar vi sett under året ska det bli väldigt roligt att få heja fram våra svenska hjältar på hemmaplan.

Det är inte bara världens bästa hoppryttare som får ta plats i Scandinavium, självklart står även FEI Dressage World Cup™ med på årets program.

- Oavsett vilken gren du intresserar dig för vill vi erbjuda ett så bra program som möjligt. Att dagpasset på fredagen går helt i dressyrens tecken har visat sig vara ett populärt koncept, så vi fortsätter på det spåret även i år, fortsätter Tomas Torgersen.

I programmet finner ni också Sverigeponnyn, Lövsta Future Challenge, Arena Youth Tour och SWB Trophy. Gemensam nämnare för dessa klasser är att alla är satsningar på unga talanger, såväl hästar som ryttare. Att låta framtidens landslagsryttare tidigt i sin karriär få dela arena med världsstjärnorna och samla erfarenhet av att tävla inför en stor publik är av stort värde. Likväl är det utvecklande för de unga hästarna att bekanta sig med de större tävlingarna och känna på den internationella arenapulsen.

Resten av programmet kommer fyllas med fyllas med andra populära programpunkter som  Gothenburg Trophy och fartfyllda ATG Riders League. Självklart återvänder även de populära showerna Mounted Games och Agility.

För den som vill sätta guldkant på sitt besök

För gästerna som vill göra sitt besök hos oss till det lilla extra, erbjuder vårt exklusiva Premium-paket just det. Våra Premiumgäster får uppleva action och spänning från de bästa sittplatserna i arenan, och i Premium loungen får de njuta av matlagning signerad den prisbelönta stjärnkocken Malin Söderström. Hon har varit ansvarig för den prestigefyllda Nobelmiddagen, förärats med silvermedaljen i Gourmetakademin samt blivit utsedd till Årets Restaurangägare. Dessutom sitter hon i juryn för årets kock och blev erkänd av The White Guide 2018 för hennes långsiktiga, betydande deltagande i svensk gastronomi.

I Premium-paketet ingår även VIP-entré, välkomstdryck och garderob.


Fortsatt fokus på tillgänglighet och digitala lösningar

Likt förgående år lägger vi vikt vid att evenemanget ska vara tillgängligt för så många som möjligt. Genom Got Events tillgänglighetsapp finns möjlighet till syn- och teckenspråkstolkning under hela evenemanget. För den som inte har möjlighet att vara på plats i Scandinavium erbjuder vår plattform GHSLive möjligheten att inte bara ta del av alla tävlingsklasser och shower, utan också uppvärmningsarenan och studioinnehåll.

- Det känns väldigt bra att vi gjort vårt uppskattade evenemang tillgängligt för fler, både genom tillgänglighetsappen och genom att evenemanget numer går att uppleva både på plats och på distans, säger Erika Olsson, projektledare för Gothenburg Horse Show.

EuroHorse har öppet 22-25 februari. Onsdagens biljett till Gothenburg Horse Show gäller därför även som entré till Eurohorse torsdag 22 februari.

Hästföretagarforum arrangeras torsdagen den 22 februari med en rad nyheter som presenteras inom kort. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fullsatt Scandinaviumu under Gothenburg Horse Show 2023. Foto: Johan Lilja
Fullsatt Scandinaviumu under Gothenburg Horse Show 2023. Foto: Johan Lilja
Ladda ned bild

Länkar

Om Gothenburg Horse Show

Gothenburg Horse Show är en av världens ledande inomhustävlingar i ridsport och är ett evenemang som återkommer årligen. Sedan starten våren 1977 har över 3 miljoner hästälskare besökt evenemanget. Tävlingarna arrangeras av Got Event AB på uppdrag av FEI, det internationella ridsportförbundet, samt Svenska Ridsportförbundet. Vi samarbetar även med hästsportmässan EuroHorse i Svenska Mässan.

2024 års tävlingar genomförs 21-25 februari.

www.gothenburghorseshow.com

Följ Gothenburg Horse Show

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Gothenburg Horse Show

Lövsta Future Challenge och Gothenburg Horse Show nylanserar gemensamt hästvärldens Hållbarhetspris!7.11.2023 13:00:00 CET | Pressmeddelande

I samband med Gothenburg Horse Show har Lövsta Future Challenge sedan 2016 årligen delat ut ett hästvärldens Hållbarhetspris, som syftat till att uppmuntra och lyfta fram goda initiativ och förtjänstfulla insatser för hållbarhet inom hästnäring och ridsporten. Nu går de två parterna tillsammans för att lyfta priset till en ny nivå, och höjer med det prissumman till 50 000 SEK till vinnande bidrag.

Årets kvaltävlingar till Sverigeponnyn är klara!5.9.2023 13:43:00 CEST | Pressmeddelande

Sverigeponnyn är den rikstäckande C-ponnycupen med semifinal och final i Scandinavium under Gothenburg Horse Show i februari 2024. Till kommande säsong står det nu klart att det blir hela 18 kvaltävlingar fördelade från Björsby RF i Luleå till skånska Helsingborgs FK. - Sverigeponnyn är en av våra mest populära inslag under Gothenburg Horse Show och vi är alltid glada över att få välkomna nästa generations ryttare in till Scandinavium, säger tävlingsledare Tomas Torgersen. Vi tycker det är viktigt att ge chansen även till ekipage som rider på LB-nivå möjlighet att testa på den internationella miljön; under åren har vi sett hur inspirerande och nyttig den erfarenheten är att bära med sig in i framtida tävlingssammanhang. Sverigeponnyn är öppen för ryttare födda 2008–2013 som rider C-ponny i Lätt B-hoppning. Kval, semifinal och final avgörs genom Inverkansbedömning där en domare genom ett protokoll bedömer ryttarens sits, inverkan, följsamhet, tempo och vägval. Ryttare får endast delta p

Lövsta Future Challenge och Gothenburg Horse Shows samarbete förlängs med tre år22.8.2023 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Sedan 2015 har Lövsta Future Challenge och Gothenburg Horse Show gemensamt satsat stort för att utveckla svensk ridsport. Som tidigare kommunicerats förlängs Lövsta Future Challenge International Dressage Tour U25 till att sträcka sig över inomhussäsongen 2023/2024. Nu står det även klart att satsningen på hoppsporten genom Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar och U25 förlängs till och med 2026. - Det är såklart väldigt glädjande att vi tillsammans kan fortsätta skapa så bra förutsättningar för våra talangfulla unga hästar och unga ryttare, säger en glad Tomas Torgersen, tävlingsledare för Gothenburg Horse Show. Vi har under åren fått se flera stjärnor göra några av sina första internationella starter hos oss, nu senast inte minst genom godkända hingsten Coventry Moon 9530 som nyligen sålts utomlands och U25-ryttaren André Brandt som efter Göteborg blev uttagen att rida Saut Hermés i Paris. - Vi tror att man bäst driver förändring tillsammans med andra och samarbetet med Gothenb

The unique concept Lövsta Future Challenge International Dressage Tour extended5.7.2023 09:07:00 CEST | Pressmeddelande

Ahead of the indoor season 2022/2023,Lövsta Future Challenge International Dressage Tour was launched, an unique collaboration between Lövsta Future Challenge and the FEI Dressage World Cup™ organizers Gothenburg Horse Show, Jumping Amsterdam, and World Cup Herning. The tour, targeting U25 dressage riders, creates opportunities for young riders to compete in international arenas where FEI Dressage World Cup™ events shows are also held. It´s now confirmed that there will be an extension for the 2023/2024 season.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum