Diageo Sweden

DRINKiQ inleder samarbete med Stockholms Studenters Centralorganisation - ska främja ansvarsfullt drickande bland studenter

Dela

Nu inleder DRINKiQ, en digital plattform för främjandet av ansvarsfullt drickande, ett samarbete med Stockholms Studentkårers Centralorganisation, SSCO. Samarbetet syftar till att inspirera såväl som att driva arbetet med ansvarsfullt drickande bland studenter. 

DRINKiQ inleder samarbete med Stockholms Studenters Centralorganisation - ska främja ansvarsfullt drickande bland studenter
DRINKiQ inleder samarbete med Stockholms Studenters Centralorganisation - ska främja ansvarsfullt drickande bland studenter

DRINKiQ är en digital plattform som skapades av Diageo, världsledande på dryckesmarknaden, för att komplettera de resurser som erbjuds av myndigheter, välgörenhetsorganisationer och andra oberoende organ kring frågan om ansvarsfullt drickande. Syftet med initiativet är att tillhandahålla fakta, verktyg och stöd för att hjälpa människor att fatta välgrundade beslut om sin relation till alkohol och drickande. Ett led i DRINKiQs arbete är det nu inledda samarbetet med SSCO, en paraplyorganisation för alla studentkårer i Stockholm och ett samordnande organ för Stockholms studentpubar. Genom samarbetet kommer DRINKiQ att stödja och inspirera pubarnas arbete med alkoholfria alternativ och ansvarsfull alkoholservering.

Studentpubarna har ett viktigt ansvar när det kommer till ansvarsfullt drickande och genom det nya samarbetet med SSCO kommer vi stötta deras arbete med hur de ska bemöta sina gäster och kunna främja ett ansvarsfullt drickande. DRINKiQ är ett initiativ som skapades för att sprida kunskap om en sund relation till alkohol och drickande. Här blir SSCO, med deras nätverk av studentpubar och personal ett utmärkt sätt att sprida kunskap, säger Thea Hammerskov, Head of Corporate Relations Nordics på Diageo.

Under hösten kommer DRINKiQ tillsammans med SSCO anordna en rad aktiviteter, bl a en utbildning och en inspirationsföreläsning kring alkoholfria alternativ, med syfte att utbilda såväl som inspirera studenter i sitt ideella arbete med ansvarsfullt drickande.

De resurser och verktyg som DRINKiQ-initiativet tillhandahåller kommer vara ett bra komplement till den utbildning som studenterna redan genomgår inom området. Våra studentpubar är kärnan i studentkårernas studiesociala verksamhet och därför är det av högsta vikt att stötta och skapa rätt förutsättningar för studenterna att främja ett ansvarsfullt drickande. Vi hoppas att DRINKiQ kan bli ett inspirerande stöd för Stockholms studentpubar, säger Jade Silfverling, Övermarskalk på Stockholms Studentkårers Centralorganisation, SSCO.

SSCO är en paraplyorganisation för studentkårerna i Stockholm som representerar cirka 90 000 studenter. SSCO:s uppdrag är att utveckla Stockholm som studentstad samt erbjuda mötesplatser och annan service för studenter.  

Kontakter

Om Diageo

Diageo är världsledande på dryckesmarknaden med ett framstående utbud varumärken inom alkoholhaltiga drycker som sträcker sig över sprit, öl och vin. Dessa märken inkluderar Johnnie Walker, Crown Royal, JεB, Buchanan’s and Windsor whiskies, Smirnoff, Cîroc and Ketel One vodka, Baileys, Captain Morgan, Tanqueray och Guinness. Diageo är ett globalt företag, med produkter sålda i mer än 180 länder världen över. Företaget är listat både på New York-börsen (DEO) and på London-börsen (DGE). För mer information om Diageo, anställda, varumärken, och utförande, besök oss på Diageo.com

Följ Diageo Sweden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Diageo Sweden

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum