Enköpings kommun

Brand på Westerlundska gymnasiet den 27 september släcktes snabbt

Dela

Vid lunchtid den 27 september startade en brand i ett av Westerlundska gymnasiets klassrum. Eleverna utrymdes snabbt enligt rutin och det var ingen som kom till skada.

Branden skedde i D-huset och räddningstjänsten larmades till platsen via ett automatlarm. På plats kunde räddningstjänsten släcka branden efter 15 minuter och avvecklade sig sedan från platsen i samråd med rektor och fastighetsägare.

Eleverna utrymdes enligt rutin och ingen kom till skada. Vårdnadshavare och elever har fått information från skolan. Elever som har sin undervisning i D-huset blev hemskickade under eftermiddagen men i övrigt pågår skolans verksamhet som vanligt.

– Tack och lov kom ingen till skada. Utrymningen skedde snabbt och säkert och vi kommer under dagen och morgondagen att undersöka alternativa lokaler för de berörda eleverna, säger rektor Daniel Hellström.

Orsaken till branden är ännu inte klarlagd men en utredning pågår just nu.

Kontakter

Om oss

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum