Kungliga Operan

Kungliga Operan ställer in till och med måndag

Dela

Föreställningen av Manon ikväll torsdag samt övriga föreställningar på Stora scenen under helgen och måndag ställs in till följd av olyckan förra veckan, då en av våra medarbetare omkom. Däremot är Operahuset åter öppet för publik till Barnlördag, guidade visningar och lunchkonserter.

Kungliga Operans salong
Kungliga Operans salong Pressbilderna får endast användas i samband med Kungliga Operans föreställningsverksamhet. Otillåten exemplarframställning beivras. Kungliga Operan/Markus Gårder

Med anledning av olyckan har samtliga publika aktiviteter och föreställningar i Operahuset varit inställda under en veckas tid. Kungliga Operans medarbetare är starkt påverkade av olyckan och behöver tid för att ta sig ur den mest akuta chocken. Uteblivna repetitioner behöver tas igen, vilket leder till att ytterligare föreställningar under de närmaste dagarna behöver ställas in: Manon ikväll den 28 september, Elektra den 30 september samt Madama Butterfly den 2 oktober.

Publik med biljett till de föreställningar som ställs in har kontaktats och erbjudits att få pengarna tillbaka. Publika aktiviteter i andra delar av Operahuset, exempelvis lunchkonserter, guidade visningar och barnaktiviteten Barnlördag, kommer att genomföras som planerat.

Kontakter

Om Kungliga Operan

Kungliga Operan är Sveriges nationalscen för opera och balett och grundades av Gustav III 1773. Hos oss upplever du föreställningar i världsklass. Vi bjuder på starka känslor, tyll, tåspets och tragik med Kungliga Operans solister, Kungliga Operans kör, Kungliga Hovkapellet, Kungliga Baletten samt övriga medarbetare på och bakom scenen.

Följ Kungliga Operan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kungliga Operan

Jens Persson Hertzman och Hulda Lind Jóhannsdóttir – årets Gunn Wållgren-stipendiater16.11.2023 16:45:00 CET | Pressmeddelande

Operasångaren Jens Persson Hertzman och skådespelaren Hulda Lind Jóhannsdóttir har utsetts till årets Gunn Wållgren-stipendiater. Gunn Wållgrens minnesfond är en fond med ändamål att årligen dela ut stipendier till en skådespelare från Dramaten och en sångare från Kungliga Operan. Stipendierna delades ut idag vid en ceremoni på Kungl. Musikaliska Akademien.

Kungliga Operans Damkör bjuder in till en musikalisk tidresa15.11.2023 15:13:13 CET | Pressmeddelande

Kungliga Operan firar 250 år och det gör även Kungliga Operans prisbelönta kör. Som en del av jubileumsfirandet bjuder damsektionen av kören på konsert i Guldfoajén, Operahuset, den 18 november kl 19.00 samt i Hedvig Eleonora kyrka den 24 november kl 19.00. Repertoaren blir en musikalisk resa från nykomponerade visor i 1700-talets folkmusiktradition via tysk romantik till verk med inspiration från indisk mytologi.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum